International School pomaže svojim učenicima da se pripreme i upišu fakultet koji žele.

ICE i AICE diplome predstavljaju odličnu odskočnu dasku za nastavak školovanja u inostranstvu, jer donose visoku prohodnost ka vodećim univerzitetima u Evropi, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Južnoj Africi…

Ocene koje su učenici dobili na polaganju za AICE diplomu znatno utiču na dalji tok studiranja.

Fakulteti u inostranstvu imaju određene zahteve, te učenici mogu konkurisati samo na fakultetima čije uslove ispunjavaju.

Koje kvalifikacije su vam potrebne da biste aplicirali za studije u SAD – pogledajte u videu:

Source: https://vimeo.com/210217694

Na primer, ako neko želi da studira matematiku na Univerzitetu u Oksfordu, potrebno je da ima A* iz napredne matematike. Za studiranje bankarstva i finansija na Univerzitetu u Northemptonu potrebno je imati bar ocenu C iz matematike. Zato je važno da, pre nego što se odlučite za jedan od Cambridge paketa International Schoola, proverite koji A-level predmeti su potrebni za upis fakulteta koji vas interesuje i koje bi ocene trebalo da imate da biste bili primljeni. Takođe, imajte na umu da možete konkurisati na više fakulteta odjednom i prihvatiti jednu od ponuda koje dobijete

Upravo zbog toga je važno da proverite zahteve univerziteta i da pažljivo birate grupu predmeta. Takođe, učenik može da se prijavi na nekoliko fakultetskih ili univerzitetskih programa u isto vreme i da obabere program koji mu/joj najviše odgovara.

Kako bi učenike na najbolji način pripremila za uspešnu budućnost, International School organizuje korisne radionice za Year 13 učenike, na kojima uče kako da napišu dobar CV i apliciraju na univerzitete, prake i, na kraju, poslove.

Verujemo da je znanje stečeno u International Schoolu, u okviru Cambridge programa, uz međunarodno priznate diplome, pokazatelj dobre pripremljenosti učenika, koje će im pružiti prednost prilikom upisa na univerzitete u inostranstvu.

Koje navike u učenju su potrebne učenicima da bi bili uspešni tokom školovanja, a kasnije i na radnom mestu pogledajte OVDE.

Izvor: www.cie.org.uk/cambridge-for/parents-and-students/

Za više informacija posetite Cambridge veb-sajt:

Cambridge AICE Diploma recognition

BridgeU platforma

Putem ove platforme studenti će moći da pretražuju, informišu se i da se prijavljuju na fakultete širom sveta. Biće im pruženi podrška i uputstva u vezi sa pripremama za proces prijema i samu prijavu. Obezbeđena je adekvatna pomoć u izgradnji njihovog profila, pisanju motivacionih pisama i biografija i prikupljanju potrebne dokumentacije na najbolji mogući način.

Ulogujte se

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2023/24. je u toku! Prijavite se ovde »