Svaki roditelj želi da zna na kojim je časovima bilo njegovo dete, da li je na vreme stiglo u školu i da li je, možda, pobeglo sa nekog časa. Svaki roditelj želi da bude siguran da mu je dete bezbedno u školi i da je redovno na nastavi, kao i da li mu, možda, neki predmet ne ide baš dobro i izbegava ga, kako bi mu, u tom slučaju, pomogao.

Sada je sve to moguće. Roditelji učenika International Schoola svakodnevno dobijaju obaveštenja putem Vibera i SMS-a o dolasku svoje dece na nastavu, kao i o broju izostanaka koje je njihovo dete imalo tog dana. Tako u svakom trenutku znaju gde im se deca nalaze i da li su bezbedno stigla u školu.

SMS i Viber

Kako funkcioniše Viber/SMS obaveštavanje?

Vrlo je jednostavno. Ovaj jedinstveni sistem funkcioniše tako što, roditeljima koji žele da dobijaju ova obaveštenja, svakoga jutra, već za vreme prvog školskog časa, šalje Viber/SMS sa informacijom da li je njihovo dete prisutno na času ili nije, kao i sa podacima o predmetu i vremenu početka časa. Poruka stiže roditelju 5 minuta nakon što je profesor evidentirao prisustvo učenika na času. Ako dete ne dođe na prvi čas, Viber/SMS sa informacijama o prisustvu nastavi roditeljima će biti poslat od časa kada se njihovo dete pojavi u školi.

Takođe, na kraju dana se roditeljima šalje Viber/SMS sa svim izostancima koje je dete imalo tog dana.

Promene iz elektronskog dnevnika na vašem telefonu

Viber/SMS servis je podešen tako da svi roditelji dobijaju poruke o prisustvu svoje dece na nastavi. Roditelji učenika imaju pristup elektronskom dnevniku, u kome se beleže sve ocene, aktivnosti i prisustvo učenika na nastavi, ali sada će o njihovom prisustvu biti obaveštavani i putem Viber/SMS poruka. Ukoliko ne želite da dobijate ova obaveštenja ili vam je potrebno više informacija, takav zahtev možete poslati na mejl info@iss.edu.rs i Služba za učenike će vam izaći u susret u najkraćem roku.

To je samo jedna od niza pogodnosti kojima želimo da doprinesemo još većoj transparentnosti, boljoj obaveštenosti i komunikaciji između roditelja i International Schoola.

Koliko je Viber/SMS obaveštavanje korisno?

Roditelj u svakom trenutku zna gde mu se dete nalazi, a to je jedna od najvećih roditeljskih briga i preokupacija. Zahvaljujući ovom korisnom servisu, bićete upućeni u to da li je vaše dete redovno na nastavi, da li je bezbedno stiglo u školu i koje je časove pohađalo.

Čak i kada nemate pristup internetu, putem poruka na svom mobilnom uređaju bićete obavešteni o tome kada vam je dete došlo u školu i sa kojih časova je ono izostalo, te odmah možete da proverite o čemu je reč i pomognete svom detetu ukoliko je to potrebno.

I zato roditelji International Schoola ne moraju da brinu, već mogu da se oslone na školu, a međusobno poverenje sa učenikom i školom je podignuto na još viši nivo.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »