Učenici International School ne moraju da razmišljaju da li su poneli svesku sa domaćim u školu. Oni svoje domaće zadatke šalju putem interneta, odnosno preko Platforme za podršku učenju (DL platforme).

Sve što vam je potrebno je internet konekcija i u nekoliko klikova možete da pošaljete urađene zadatke svom profesoru. Nema pisanja ni svezaka. Nema zaboravljanja da uradite domaći zadatak. Nema podsećanja da domaći ponesete sa sobom.

Zadatke radite na računaru ili tablet uređaju i jednim klikom ih šaljete profesoru. Sve je vrlo jednostavno, kako bi učenici što lakše i brže ispunjavali svoje nastavne obaveze.

Podsetnik da uradite domaći

Pored toga, učenici i roditelji redovno dobijaju obaveštenja o urađenim i neurađenim zadacima, kao i podsetnike da učenik treba da uradi domaći.

Ukoliko niste uradili zadatke kojima rok za izradu ističe sutradan ili u narednih nekoliko dana, u 15 časova ćete dobiti mejl obaveštenja o tome, a u 19 časova dobijate i SMS poruku sa spiskom neurađenih domaćih zadataka za sledeći dan.

Pored toga, svakog petka u 19 časova, i učenik i roditelji dobijaju mejl sa spiskom urađenih i neurađenih domaćih zadataka za prethodnih i narednih nedelju dana. Roditelji uz to dobijaju i SMS poruku sa brojem domaćih zadataka koje njihovo dete nije uradilo u proteklih 7 dana.

Zahvaljujući tome, nema šanse da zaboravite da uradite domaći zadatak!

Kako funkcioniše izrada i slanje domaćih?

Svi profesori zadaju domaće zadatke na DL platformi, u delu Domaći zadaci, gde „kače” i sve fajlove koji su učeniku potrebni za izradu zadataka. Tako se na jednom mestu nalazi pregled svih domaćih zadataka koji su vam postavljeni, kao i rokovi dokle treba da ih uradite i ime profesora koji vam ih je zadao.

Možete sa profesorom i da razmenjujete komentare pomoću opcije koja postoji u okviru svakog domaćeg zadatka, a uz komentar možete da zakačite i fajl. Učeniku ili profesoru, odnosno onome ko treba da pročita komentar, stižu notifikacije o tome.

Urađeni zadatak možete odmah da pošaljete ili da ga samo sačuvate, ukoliko želite naknadno da ga izmenite pre slanja. Nakon što pregleda domaći, profesor može da prihvati zadatak i unese ocenu, koju učenik vidi i u samom zadatku i u Elektronskom dnevniku, ili da ga vrati učeniku na doradu.

Zašto je ovaj servis toliko koristan?

Izrada i slanje domaćih zadataka preko DL platforme je veoma značajna pogodnost koja učenicima stoji na raspolaganju kako bi im olakšala školovanje i pojednostavila komunikaciju sa profesorima.

Zahvaljujući tome, ne morate da pamtite da treba da ponesete svesku u kojoj ste radili domaći zadatak. Dovoljno je samo da, kada ga završite, kliknete na dugme i profesor već može da ga pregleda i kaže vam da li ste dobro uradili i šta treba da promenite.

Ne možete da zaboravite da uradite domaći zadatak, jer će vas ovaj jedinstveni sistem podsetiti na to. I ne samo vas, već i vaše roditelje. Takođe, na DL platformi se svi zadaci nalaze na jednom mestu i učenik ima pregled svih svojih obaveza.

Ova jedinstvena pogodnost omogućava vam da jednostavnije ispunjavate svoje nastavne obaveze iz svih predmeta, planirate svoje obaveze i kvalitetnije koristite svoje slobodno vreme.

 

Koliko je važno za roditelje?

Pored toga, i roditelji na kraju svake radne nedelje dobijaju obaveštenje mejlom i SMS porukom o zadacima koje učenik nije uradio u prethodnoj nedelji i podsetnik da to učini što pre.

Na taj način, roditelji imaju uvid u aktivnosti svoje dece, njihovu ažurnost i odgovornost u pogledu izrade domaćih zadataka i uvek znaju da li je učenicima ostalo nešto od zadataka koje treba da urade.

Tako znaju da li treba da podsete i dodatno motivišu svoje dete da uradi domaće ili mogu da ga puste da zasluženo uživa u slobodnom vremenu.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »