ICGSE Cambridge predmeti

International School radi prema nastavnom planu i programu za međunarodne ispite Cambridge univerziteta – srednji nivo 2 (Secondary 2) i napredni nivo (A-levels).

Nastavni plan i program za Cambridge IGCSE prilagođen je različitim nivoima znanja, potrebama i mogućnostima učenika, a posebno onima kojima engleski nije maternji jezik.

Osim ovih, učenici imaju i časove fizičkog, koji se realizuju kroz posete bazenu, klizalištu, Adi Ciganliji i drugim interesantnim mestima na kojima učenici mogu da budu fizički aktivni.

Engleski jezik kao maternji

Kao jedan od glavnih predmeta u International Schoolu, kurs IGCSE Engleski jezik kao maternji učenicima pruža neophodnu osnovu za dalji razvoj jezičkih veština.

Pročitaj više

Tačnije, po sticanju diplome opšteg srednjoškolskog obrazovanja (IGCSE), učenici će usvojiti niz jezičkih veština na jednakom ili sličnom nivou na kojem su osobe kojima je engleski maternji, sa posebnim osvrtom na veštine čitanja i pisanja. Zahvaljujući elementima iz književnosti, gramatike i praktičnim savetima koji će učenicima pomoći da se snalaze u lavirintu akademskog pisanja, kurs IGCSE Engleski jezik kao maternji je podjednako dragocen za buduće obrazovanje učenika, ali i za podsticanje njihove kreativnosti.

Nazad

Engleski kao drugi jezik

Cambridge kurs IGCSE Engleski kao drugi jezik osmišljen je za učenike koji poprilično dobro poznaju jezik, ali koji žele da učvrste svoje znanje kako bi napredovali u karijeri ili nastavili obrazovanje.

Pročitaj više

Tokom ovog kursa učenici će unaprediti svoju sposobnost da razumeju i upotrebljavaju engleski u najrazličitijim situacijama. Cambridge IGCSE Engleski kao drugi jezik, osmišljen upravo za studente iz drugih zemalja, polaznicima nudi priliku da steknu znanja i veštine za ceo život, uključujući unapređenu sposobnost komunikacije na engleskom, unapređenu sposobnost razumevanja engleskog u najrazličitijim životnim situacijama, sposobnost razumevanja različitih jezičkih registara i stilova, unapređenu svest o prirodi jezika i veštinama učenja jezika, kao i širu međunarodnu perspektivu. Visoka ocena iz ovog predmeta ekvivalentna je znanju engleskog na nivou B2 u skladu sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike (CEFR).

Nazad

Španski

Španski je drugi najzastupljeniji jezik na svetu po broju govornika. Polaganjem kursa IGCSE Španski učenici će steći znanje neophodno za osnovnu komunikaciju.

Pročitaj više

Naučiće da upotrebljavaju ovaj jezik u različitim situacijama koje ih mogu zadesiti u životu. Lekcije na kursu IGCSE Španski osmišljene su da unaprede različite veštine koje je neophodno steći kako bi se savladao neki strani jezik, poput čitanja, slušanja, pisanja i govora, kao i sposobnost komunikacije sa osobama kojima je španski maternji jezik. Ovaj predmet može biti zanimljiv učenicima koje zanimaju strani jezici, kao i onima koji su zainteresovani za kulturu Španije i Latinske Amerike.

Nazad

Francuski

francuski

Francuski se smatra jednim od najlepših jezika na svetu, ali je takođe i jedan od najzastupljenijih jezika na svetu.

Pročitaj više

Na kursu IGCSE Francuski (4 časa nedeljno tokom dve godine) učenici će steći znanje neophodno za svakodnevnu komunikaciju na francuskom, ekvivalentno nivou A2/B1 (B2 za napredne učenike). Lekcije na kursu IGCSE Francuski podstiču veštine slušanja, čitanja, pisanja i govora, i unapređuju poznavanje gramatike i vokabulara. Značajan deo kursa posvećen je učenju o kulturi i stilu života u Francuskoj i frankofonim zemljama, kao i projektima inspirisanim frankofonom kulturom. Ovaj kurs će učenicima zainteresovanim za studije u Francuskoj ili nekoj drugoj frankofonoj zemlji omogućiti da ispune sve neophodne jezičke zahteve.

Nazad

Nemački

Neki bi rekli da nemački postaje značajniji od engleskog. To nije daleko od istine. Nemački je u ekspanziji zbog moćne nemačke ekonomije i činjenice da nemačke kompanije posluju širom Evrope.

Pročitaj više

Pošto postoji velika mogućnost da ćete pronaći zaposlenje u nekoj od njih, poznavanje nemačkog može biti značajna prednost. Cambridge kurs IGCSE Nemački pruža niz veština neophodnih za svakodnevnu komunikaciju i snalažanje u Nemačkoj. Tu spadaju gramatika i vokabular, kao i vežbanje jezičkih veština kroz slušanje, čitanje, pisanje i govor. Učenici će na ovom kursu takođe naučiti nešto više o Nemačkoj, Nemcima i njihovom načinu života.

Nazad

Globalne perspektive

Cambridge kurs IGCSE Globalne perspektive predstavlja kreativan i zanimljiv predmet na kome se razvijaju različite veštine.

Pročitaj više

Učenici će razviti veštine kritičkog razmišljanja o aktuelnim globalnim i lokalnim pitanjima. Ovaj kurs se temelji na veštinama umesto na znanju, budući da je učenicima dostupna ogromna količina resursa koja im omogućava da razmišljaju na kritički i kreativan način i da rešavaju različite probleme. Kurs Globalne perspektive naučiće vas važnim lekcijama koje će vam biti korisne u izboru karijere, ali i za kritički stav prema različitim društvenim, političkim, ekološkim i kulturološkim stanovištima.

Nazad

Napredni kurs iz matematike

MATEMATIKA

Cambridge kurs IGCSE Matematika predstavlja jedan od glavnih predmeta na Cambridge programu. Ovaj kurs učenicima pomaže da izgrade kompetencije, samopouzdanje i lakoću primene matematičkih tehnika i matematičkog razmišljanja, i pomaže im da razviju osećaj za obrasce i odnose u svetu oko nas.

Pročitaj više

Učenici razvijaju veštine zaključivanja i rešavanja problema kroz apstraktne zadatke, ali i zadatke iz stvarnog života.Ovaj predmet omogućava sticanje osnovnog matematičkog znanja koje će poslužiti kako onima koji žele da studiraju matematiku na višem nivou, tako i onima kojima je matematika neophodna kao osnova za ovladavanje veštinama iz drugih predmeta.

Nazad

Biologija

biologija-2

Upoznavanje sa svetom koji čini nas same i našu okolinu predstavlja koncept kursa IGCSE Biologija. Učenici će saznati od čega smo sačinjeni, šta su mehanizmi koji nas održavaju u životu i zašto se kaže Ti si ono što jedeš.

Pročitaj više

Ovaj predmet nam otkriva kako dolazimo do kiseonika koji udišemo i zašto su biljke neophodne za život kakav poznajemo. Učenici takođe uče o važnosti zdravog života i usvajaju pravilne načine ishrane i vežbanja. Znatiželjna pitanja dovešće do neverovatnih odgovora i mladim naučnicima pomoći da bolje razumeju prirodu i shvate kako su i zašto svi stanovnici Zemlje međusobno povezani.

Nazad

Hemija

hemija111

Cambridge kurs IGCSE Hemija učenicima omogućava da razumeju svet oko nas. Kurs zalazi duboko u strukturu atoma i objašnjava fundamentalne kvantne principe koji vladaju u prirodi i stoje iza fizičkih i hemijskih svojstava materije.

Pročitaj više

Pored toga, kurs se bavi velikim brojem prirodnih pojava koje utiču na naš svakodnevni život – od prirodne sredine u kojoj živimo, preko dostupnih resursa, pa sve do načina na koji eksploatišemo najvažnije prirodne resurse. Kurs pokriva tehnološki razvoj čovečanstva i objašnjava negativni uticaj industrije na prirodnu sredinu, promovišući prelazak na alternativne izvore energije. Budući da je hemija po prirodi laboratorijska nauka, ovaj kurs učenicima takođe omogućava da ovladaju osnovnim analitičkim i eksperimentalnim veštinama.

Nazad

Fizika

fizika22

Cambridge kurs IGCSE Fizika obuhvata neke od najpopularnijih tema u vezi sa modernim tehnološkim društvom.

Pročitaj više

Budući da učenike upoznaje sa osnovnim terminima iz fizike, ovaj kurs je pogodan za sve ljubitelje ove nauke, bez obzira na nivo znanja koji poseduju. Nastavni plan je usmeren na to da polaznicima pokaže kako da formiraju relevantno mišljenje o naučnim eksperimentima i rezultatima. Pored rešavanja problema zasnovanih na praktičnim zadacima, polaznici će naučiti kako da kroz učešće u projektima i pisanje eseja dođu do rešenja problema koji su u vezi sa informatikom i životnom sredinom. Sadržaj nastavnog plana je obiman i obuhvata teme kao što su ekologija, termalna fizika, elektricitet i digitalna kola. Sve to čini Cambridge kurs IGCSE Fizika odličnim izborom za učenike kojima jednako dobro leže i prirodne i društvene nauke.

Nazad

Istorija

istorija3333333333

Istorija je uzbudljiva nauka koju pokreće snažan narativ. Prepuna je zanimljivih ličnosti i dinamičnih događaja.

Pročitaj više

Učiti istoriju ne znači samo pamtiti činjenice i datume već i naučiti kako da na pravi način posmatrate događaje i procenjujete dokaze koje ste pronašli. Proces analize je podjednako važan. Istorija je sačinjena od niza pitanja i uči nas da otkrijemo kako, zašto, kada i sa kakvim su se posledicama odigrali određeni istorijski događaji. Ciceron ju je nazvao učiteljicom života. Cambridge kurs IGCSE Istorija XX veka posvećen je najvažnijim međunarodnim pitanjima i događajima iz ovog veka i pruža detaljan opis svih regiona i država koji su odigrali najznačajnije uloge u dešavanjima tokom XX veka. Pohađanjem ovog kursa razumećete neke od najvažnijih događaja koji su oblikovali svet u kome danas živimo i usput naučiti važnost tolerancije i humanosti.

Nazad

Geografija

geografija3333

Cambridge kurs IGCSE Geografija pomaže vam da razumete svet koji vas okružuje.

Pročitaj više

Ovaj kurs je praktičan, relevantan i zabavan. Geografija, između ostalog, predstavlja kombinaciju sledećih tema: život u urbanim sredinama, globalni razvoj, ekstremna okruženja, reke i rizici po životnu sredinu. Kurs će vam omogućiti da se upoznate sa nekim od najvažnijih pitanja koja utiču na naš život, kao i da razumete socijalne, ekonomske i fizičke sile i procese koji oblikuju svet u kome živimo. Ovaj kurs je koristan za učenike koji planiraju karijeru na polju ekologije, planiranja, sakupljanja i tumačenja podataka.

Nazad

Biznis

BIZNIS-2

U okviru kursa IGCSE Biznis učenici će naučiti kako da koriste relevantnu terminologiju, pojmove i metode, kao i kako da prepoznaju prednosti i mane različitih poslovnih ideja.

Pročitaj više

Na ovom kursu steći ćete znanje o najvažnijim grupama i organizacijama kako unutar, tako i izvan kompanije, i moći ćete da analizirate na koji način one mogu da utiču na ciljeve, odluke i aktivnosti. Takođe, naučićete kako se najznačajniji tipovi kompanija organizuju, finansiraju i na koji način funkcionišu, ali i kako su uređeni njihovi odnosi sa drugim organizacijama, potrošačima, zaposlenima, vlasnicima i društvom uopšte. Ovaj kurs pruža znanje neophodno za studije biznisa ili neke druge oblasti, na primer ekonomije.

Nazad

Informatika

informatika2222222

Nastavni plan Cambridge kursa IGCSE Informatika polaznicima omogućava da razumeju glavne principe informatike i upotrebe računara.

Pročitaj više

Svoje znanje kasnije mogu da primene kako bi razvili kompjuterski zasnovana rešenja za različite probleme pomoću algoritama i programskih jezika visokog nivoa. Učenici će razviti i čitav set tehnoloških veština, kao i sposobnost da efikasno testiraju i procenjuju informatička rešenja. Cambridge kurs IGCSE Informatika učenicima pomaže da shvate benefite kako postojećih, tako i budućih računarskih tehnologija, ali i da prepoznaju potencijalne rizike koje nose.

Nazad

Cambridge A-nivo program (A/AS nivo)

Za razliku od prethodnog nivoa, čiji je cilj bio da pruži sveobuhvatno i što šire obrazovanje, Year 12 i Year 13 su pravo vreme da se učenici opredele za oblast koja ih najviše interesuje i smer u kome će ići njihovo dalje školovanje.

Zbog toga je Cambridge A-level program, koji je International School uvela za svoje učenike, pažljivo kreiran tako da oni steknu što konkretnija znanja iz te oblasti i tako se na najbolji način pripreme za usavršavanje po završetku školovanja.

Engleski kao maternji jezik

ENGLESKI

Učenici su izloženi engleskom jeziku na naprednom nivou.

Pročitaj više

Kurs počinje analizom tekstova i proučavanjem čitavog niza književnih tehnika i stilskih elemenata koji će učenicima omogućiti ne samo da bolje razumeju tekstove na kursu AS/A Level Engleski već i tekstove iz drugih predmeta. Učenici će takođe istraživati svet transkripata i spoznati razlike između usmene i pismene komunikacije. Pored toga, kurs razvija veštine kritičkog razmišljanja kod učenika i upoznaje ih sa različitim teorijama jezičke analize, kao i sa uzbudljivim i promenljivim svetom jezika unutar različitih društvenih, klasnih i rodnih grupa.

Nazad

Engleski kao drugi jezik

gradjansko1

Y12 Engleski kao drugi jezik predstavlja pripremni kurs za polaganje Cambridge CAE ispita.

Pročitaj više

Cambridge CAE ispit, poznat i kao Cambridge Advanced Certificate, prvi je od dva najviša nivoa Cambridge ispita iz engleskog. Ovaj ispit predstavlja jedan od kriterijuma za prihvatanje stranih studenata na programe naprednog/specijalizovanog srednjoškolskog obrazovanja u Britaniji. Kao i svi drugi Cambridge ispiti iz engleskog, CAE ima definisan minimalni rezultat za prolazak, i oni koji ga polože dobijaju sertifikat sa neograničenim rokom trajanja. Kurs Y13 Engleski kao drugi jezik ide korak dalje od CAE ispita, budući da predstavlja pripremu za polaganje C2 Proficiency ispita, koji dokazuje da je pojedinac savladao engleski jezik na izuzetnom nivou. Ovaj sertifikat dokazuje da ste sposobni da komunicirate na engleskom sa istom veštinom i znanjem kao i osobe kojima je engleski maternji jezik. Priprema i polaganje ovog ispita znače da je vaše poznavanje engleskog takvo da ste u stanju da bez problema studirate ili radite u ozbiljnom akademskom okruženju, na primer da pohađate postdiplomske ili doktorske studije na engleskom.

Nazad

Globalne perspektive

globalne_perspektive

Cambridge kurs AS Globalne perspektive učenicima omogućava da steknu dragocene veštine.

Pročitaj više

Jedna od najvažnijih jeste sposobnost kritičkog sagledavanja i ocenjivanja različitih resursa i informacija. Cilj je ispitati i analizirati sve resurse sa različitih stanovišta, što je ujedno i način da se kritički analiziraju i sagledaju čitav svet oko nas, informacije do kojih dolazimo, ljudi, njihovo znanje i kredibilitet. Pohađanjem ovih časova postaćete oštroumni i sposobni da donesete ozbiljne i validne zaključke. Sticanje ovih veština omogućiće vam da postanete građanin sveta!

Nazad

Matematika

MATEMATIKA

Cambridge kurs Matematika (AS & A Level) razvija čitav niz korisnih i prenosivih veština za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada.

Pročitaj više

Tu spadaju obrada podataka, matematičko modelovanje, analiza i zaključivanje, preciznost, kao i sposobnost nezavisnog logičkog razmišljanja. Ovaj skup veština je primenljiv, pa čak i neophodan ukoliko želite da studirate prirodne nauke, inženjerstvo, ekonomiju ili istraživačku psihologiju, zbog čega se može pokazati presudnim za uspeh u visokom obrazovanju ili pronalaženju zaposlenja.

Nazad

Biologija

biologija-2

Cambridge kurs Biologija (AS and A Level) je veoma zahtevan, budući da pruža znanja o najvažnijim biološkim pojmovima i mehanizmima.

Pročitaj više

Praktične veštine se razvijaju paralelno sa teorijskim kako bi učenici mogli da stiču znanje i na terenu, koje je neophodno u egzaktnoj nauci. Jedna od najvažnijih veština koju učenici stiču na ovom kursu jeste znanje o tome kako se pravilno sprovodi naučno istraživanje, predlažu hipoteze i otkriva šta je zapravo važno za određeni posmatrani proces. Ovako raznovrsno znanje ne samo da učenicima omogućava da bolje razumeju biologiju već i da napreduju kao naučnici.

Nazad

Hemija

hemija111

Cambridge kurs Hemija (AS & A Level) učenicima pruža sveobuhvatno znanje o ključnim pojmovima i procesima u hemiji.

Pročitaj više

Ovaj predmet objašnjava atome, kao i sile koje deluju na fizička i hemijska svojstva materije i utiču na hemijsko ponašanje supstanci. Hemija prepoznaje obrasce hemijskog ponašanja i objašnjava kako se određene supstance mogu transformisati u nove materijale putem hemijskih reakcija. Učenici će steći sveobuhvatno znanje iz hemije na ovom kursu povezivanjem različitih tema i principa. Takođe će steći napredne praktične veštine koje će im omogućiti da planiraju eksperimente i istraživanja, sakupljaju i beleže podatke, prikazuju zapažanja, mere i procenjuju, kao i da analiziraju i interpretiraju podatke i donose zaključke na osnovu njih.

Nazad

Fizika

fizika22

Cambridge kurs Fizika (AS & A Level) predstavlja napredni kurs iz fizike koji se nadovezuje na prethodne kurseve iz iste oblasti.

Pročitaj više

Od učenika se očekuje da u svojim odgovorima pokažu elokvenciju i pedantnost, kao i da svoje znanje predstave u odgovarajućoj naučnoj formi. Kurs pruža dosta prostora za diskusiju i detaljnije istraživanje, što učenicima pomaže da razviju veštine samostalnog razmišljanja. Eksperimentalna komponenta se podrazumeva, a svrha joj je da polaznike nauči kako da samostalno postave i sprovedu eksperimente, kao i da prepoznaju prepreke i predlože načine za poboljšanje. Polaznici stiču samopouzdanje i sveobuhvatnije razumevanje sadržaja predmeta.Nastavni plan koji se obrađuje na ovom kursu je na nivou fakultetskog kursa, budući da se bavi temama poput savremenih kanala komunikacije, kvantne fizike i primene fizike u medicini. Zbog svega toga je ovaj kurs odličan izbor za učenike koji žele da studiraju prirodne nauke ili neki od inženjerskih fakulteta.

Nazad

Istorija

istorija3333333333

Cambridge kurs Istorija (AS & A Level) predstavlja jednu od najprepoznatljivijih kvalifikacija širom sveta.

Pročitaj više

Ovaj kurs je opšte prihvaćen kao dokaz akademske sposobnosti i istorijskog znanja neophodnog za univerzitetske studije. Nastavni plan se nadovezuje na veštine i znanja koji su stečeni na IGCSE nivou i kod učenika razvija celoživotno razumevanje uzroka i posledice, kontinuiteta i promene, kao i važnosti istorijskih dokaza. Zahvaljujući ovom kursu, steći ćete veštine analize, istraživanja, komunikacije i rešavanja problema koje će vam koristiti u budućoj karijeri. Istorija nas uči da je neophodno proveriti i poslagati dokaze po važnosti pre nego što ih upotrebimo. Od osvajanja Afrike u XIX veku do Hladnog rata i drugih događaja iz XX veka, kurs Istorija (AS & A level) pripremiće vas za karijeru u oblasti prava, politike, novinarstva, arheologije i drugih uzbudljivih disciplina.

Nazad

Geografija

geografija3333

Kurs Geografija (A Level) obrađuje kako prirodna, tako i okruženja koja je stvorio čovek, ali i kompleksne odnose između procesa koji oblikuju svet u kome živimo.

Pročitaj više

Ovaj kurs takođe pokriva i praktičnu stranu ove nauke prikazujući kako ljudsko delovanje utiče na životnu sredinu i kako se ljudi prilagođavaju i umanjuju efekte različitih procesa na prirodnu sredinu. Ovo je dinamična i kompleksna tema koja se razlikuje od mesta do mesta – u zavisnosti od resursa, tehnologije i kulture.. Kurs pruža dosta prostora za diskusiju i detaljnije istraživanje, što učenicima pomaže da razviju veštine samostalnog razmišljanja. Geografija je odličan izbor za učenike koji žele karijeru na polju održivog i zelenog razvoja, urbane regeneracije, snabdevanja energijom, pronalaženja lokacija za maloprodaju, upravljanja efektima rizika i klimatskih promena. Znanje iz geografije vam takođe pomaže da bolje razumete globalnu ekonomiju, a to može biti korisno ako želite da se bavite biznisom.

Nazad

Biznis

biznis4444

Kurs Biznis (AS & A Level) odvešće učenike u avanturu koja će im omogućiti da savladaju ključne elemente poslovne aktivnosti.

Pročitaj više

Pored sticanja sveobuhvatnog znanja o četiri najznačajnije oblasti poslovanja – ljudskim resursima, marketingu, operacijama i finansijama – učenici će razviti i sposobnost da svoje znanje primene u promenljivom kontekstu, da analiziraju logične veze između uzroka i posledice kod pojmova iz biznisa, da izvuku zaključke i predlože utemeljene preporuke za način delovanja u stvarnim poslovnim situacijama. Ovaj kurs pruža izvanrednu osnovu za studije biznisa na univerzitetskom nivou, kao i dobar temelj za one koji žele da grade karijeru u uzbudljivom svetu biznisa.

Nazad

Ekonomija

kombinovana444

Kurs na ovom nivou učenicima omogućava da razumeju zašto su neke zemlje razvijenije od drugih, zašto države trguju međusobno, zašto potrošači manje kupuju ako su cene više itd.

Pročitaj više

Učenici će na ovom kursu steći veštine koje im omogućavaju da analiziraju i objasne ekonomska pitanja, da procene ekonomske podatke, kao i da jasno i precizno organizuju, prezentuju i saopšte svoje ideje i ocene. Teme koje se obrađuju na kursu su: sistem cena i intervencija države, međunarodna trgovina i devizni kurs, merenje inflacije i zaposlenosti, uzroci i posledice inflacije, teorija firme, slom tržišta, makroekonomska politika, ekonomski rast i razvoj.

Nazad

Informatika

informatika444

Učenici će proučavati teme kao što su predstavljanje informacija, komunikacija i internet tehnologije, hardverski i softverski razvoj, ali i modelovanje relacionih baza podataka.

Pročitaj više

Kako budu napredovali, učenici će razviti veštine računarskog mišljenja i primenjivati svoje veštine rešavanja problema kako bi razvili kompjuterski zasnovana rešenja pomoću algoritama i programskih jezika visokog nivoa. Pohađanjem Cambridge kursa Informatika (AS & A nivo) učenici će razviti čitav niz veština poput kreativnog, analitičkog, logičkog i kritičkog mišljenja.

Nazad

Digitalni mediji i dizajn

kombinovani_program

Ovaj kurs je namenjen učenicima koji žele da nauče više o različitim procesima i tehnikama koji se koriste u digitalnim medijima.

Pročitaj više

Nastavna oblast je podeljena u tri šire oblasti: digitalna fotografija, pokretne slike – uključujući film i animaciju – i mobilne i multimedijalne primene, npr. dizajn video-igara. Moguće je oblikovati kurs oko samo jedne nastavne oblasti ili iskoristiti kombinaciju sve tri nastavne oblasti.

Nazad

Psihologija

gradjansko344

Cambridge kurs Psihologija (AS & A Level) istražuje tajne ljudskog mozga i ponašanja, kao i razvoj psihologije.

Pročitaj više

Pored istraživačkih metoda koje se koriste u psihologiji, kurs pruža uvid i u glavna pitanja i probleme psihologije, sa posebnim osvrtom na tri ključna pristupa: biološki, kognitivni i socijalni. Učenici će imati priliku da povežu psihologiju sa abnormalnim ponašanjem, zdravljem, organizacijom i ponašanjem potrošača.. Polaznici ovog kursa razvijaju veštine analize, tumačenja, primene i evaluacije podataka, a stiču i razumevanje etičkih i moralnih pitanja i njihovog uticaja na psihološka istraživanja.

Nazad

Sociologija

image-(6)

Nisu samo prirodne nauke i zakoni prirode ti koji su zainteresovani za proučavanje sveta oko nas. Ovaj koncept se detaljno razvija na kursu Sociologija, gde polaznici zalaze duboko u složene odnose društvene stvarnosti u kojoj živimo.

Pročitaj više

Učenici se upoznaju sa teorijskim osnovama funkcionalizma, marksizma, postmodernizma i feminizma kroz teme koje podstiču debatu poput religije, obrazovanja, globalnog razvoja, medija i porodice. Pored toga, deo ispitnih obaveza uključuje i sticanje naprednih veština pisanja eseja, što znači da će polaznici ovog kursa dodatno razviti i svoje veštine pisanja.

Nazad

Pravo

pravo

Cambridge International AS & A Level  Law omogućava studentima da postanu svesni relevantnosti i uloge zakona u stvarnim situacijama i podstiče njihovo interesovanje za njegovu upotrebu i razvoj. Glavni fokus je na pravu Engleske i Velsa.

Pročitaj više

Proučavanje ovog predmeta pomaže studentima da iskoriste relevantno znanje i razumevanje, analiziraju i nauče da primenjuju pravne koncepte, principe i pravila u nizu situacija, i saopšte argumente kroz rešavanje problema i evaluativno pisanje. Ove prenosive veštine osposobljavaju učenike za širok spektar predmeta i situacija iz stvarnog sveta.

Nazad

Putovanje i turizam

putovanje i turizam

Cambridge International AS & A Level Travel & Tourism omogućava učenicima da istraže promene u putovanjima i turizmu i da cene važnost održivosti. Radeći kao tim na planiranju i upravljanju putničkim i turističkim događajima, učenici usvajaju skup prenosivih, stručno relevantnih veština.

Pročitaj više

Učenici stiču obogaćeno razumevanje razvoja, upravljanja i marketinga destinacija za putovanja i turizam. Razvijanje kritičkog mišljenja, nezavisnog istraživanja, komunikacije i sposobnosti upravljanja vremenom dobro osposobljava učenike za napredovanje u visokom obrazovanju ili direktno u zaposlenje.

Nazad

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »