International School na mnogo načina podržava svoje učenike i njihove roditelje. Jedan od tih načina jeste organizovanje vanredne nastave za sve učenike koji iz nekog razloga nisu u prilici da nastavu pohađaju redovno.

Redovno školovanje: Spoj akademskih ciljeva i socijalno-emocionalnog učenja

Prednost International Schoola u odnosu na druge gimnazije ogleda se u tome što nudimo časove na engleskom jeziku i multidisciplinarna znanja, prepoznajemo i razvijamo talente naših učenika i pomažemo im da razviju svoje socijalne veštine. Cambridge International je veoma ambiciozan program koji pruža široko i balansirano školovanje kroz širok spektar predmeta, nastavu usmerenu na učenika i učenje uviđanjem. Kembridž obrazovanje priprema učenike za život i pomaže im da razviju znatiželju i strast za učenjem.

Ono što ovu školu čini drugačijom nije samo jedinstven pristup nastavi već i profesori modernih shvatanja, koji razvijaju u učenicima unutrašnju motivaciju i potrebu da se kroz nova saznanja usavršavaju. Oni inspirišu učenike da uče i razviju nove veštine. U našoj školi postoje i kabinet za prirodne nauke, kabinet za IT i centar za učenje. Svaki učenik dobija digitalni uređaj pomoću kog može pristupiti onlajn platformi za učenje, svom imejlu i četu. Svaku teorijsku nastavnu jedinicu prati i praktični deo nastave, pa učenici tako dobijaju zaokružen uvid u temu koju obrađuju.

Osim redovnih akademskih aktivnosti, International School organizuje posete raznim kulturnim manifestacijama, sportskim događajima, koncertima i pozorišnim predstavama, kao i gostovanja predavača iz raznih oblasti, kroz koja naši učenici obogaćuju svoje znanje i kulturu.

» Saznajte više o školarinama za redovno školovanje

Vanredno školovanje: Iskoristite svoje vreme na najbolji način

Svojim učenicima želimo da ukažemo na to da vanredno školovanje ne znači da obaveza prema školi ne postoji, već da je ova obaveza samo drugačije definisana: fizičko prisustvo nije neophodno, ali akademsko jeste. Kako bi dobili završne ocene, učenici moraju da šalju svoje domaće zadatke, učestvuju u projektima, rade testove i polože finalne Kembridž ispite u školi.

Potrudili smo se da i vanrednim učenicima omogućimo sve uslove za sticanje najkvalitetnijeg obrazovanja. Na raspolaganju su im platforma za učenje na daljinu, multimedijalni materijali, učenički veb-servis, kao i roditeljski veb-servis sa pregledom ličnog kartona učenika i elektronskog dnevnika. Komunikacija sa profesorima ostvaruje se u vidu četa i imejla, a postoje i termini za konsultacije ili dopunske časove u dogovoru sa predmetnim profesorom.

Ovakav vid obrazovanja pogodan je za učenike koji se bave nekom dodatnom aktivnošću kao što su sport, muzika, balet, gluma i slično, ali i za učenike koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da prisustvuju nastavi.

» Saznajte više o školarinama za vanredno školovanje

Register
Upis za generaciju 2022/23. je u toku! Prijavite se ovde »