International School postavlja najnovije trendove u obrazovanju i zato su naše učionice pravi primer primene informacionih tehnologija u obrazovanju. Zato je i sama International School pravi primer Future Ready School.

Jer, da bi obrazovanje bilo moderno ono mora pratiti inovacije u savremenim tehnologijama i koristiti ih kako bi olakšalo učenje i učinilo ga što dinamičnijim i zanimljivijim. International School je u tom pogledu lider ne samo u našoj zemlji, već i u celom regionu.

Intelligent Classroom – patent International Schoola

iClassUčenje nikada nije bilo lakše. Učenici International Schoola rade i provode vreme u moderno opremljenim učionicama koje podsećaju na Google prostorije i pravi su primer primene jedinstvenog patenta kompanije LINK group i International Schoola, Intelligent Classroom, odnosno Pametne učionice.

iClass predstavlja pravu primenu najnovije tehnologije u obrazovanju. Ona je spoj modernog i udobnog prostora, napredne tehnologije, novog iskustva učenja i obrazovanja 21. veka. Sve u njoj namenjeno je što jednostavnijem i uspešnijem učenju.

Interaktivne table za zanimljiviju nastavu

smart-board-1

Sve učionice u International Schoolu opremljene su elektronskim tablama, koje se još nazivaju i interaktivne i pametne table, koje nastavu čine interaktivnom, multimedijalnom, dinamičnom i zanimljivom.

Ona omogućava korišćenje dokumenata iz različitih programa, markiranje, uvećanje teksta, naglašavanje funkcijom „reflektor“, čuvanje svih unetih izmena koje su nastale u toku predavanja ili pak zadržavanje prezentacije u prvobitnom obliku.

Na interaktivnim tablama se, pomoću posebnih olovaka ili prsta, može pisati, zaokruživati i crtati, a mogu se i raspoređivati elemenati po tabli. Sve je u službi interaktivne nastave.

Tablet uređaji u nastavi

Učenici International Schoola u školi rade i prate nastavu na najmodernijim tablet uređajima i iPadovima, pored kojih u učionicama imaju i laptopove, odnosno najnovije Chromebook računare.

Pomoću ovih jedinstvenih elektronskih svezaka, učenici mogu da vežbaju zadatke iz matematike, čitaju lektiru ili uče geografiju i istoriju kroz različite aplikacije, animacije i video-igrice.

Na taj način, za učenje ne postoje prostorna ni vremenska ograničenja, već učenici mogu pristupiti svim izvorima znanja i servisima od značaja za njih gde god da se nalaze i kada god žele da saznaju nešto novo.

Učenje kroz Google aplikacije

google-aplikacije

Novi izvori znanja su sve dostupniji i svugde su oko nas, samo ukoliko želimo da ih iskoristimo. Internet postaje dominantan kanal razmene i usvajanja novih informacija i znanja. Sasvim opravdano, pri pomisli na internet, većini ljudi prva asocijacija su Google i svi njegovi servisi.

Iskustvo usvajanja novih znanja u International Schoolu još je zanimljivije i uzbudljivije zbog toga što se u svakodnevnom radu primenjuju različite Google aplikacije. A korišćenjem tablet i mobilnih uređaja ovi servisi su im doslovno na dohvat ruke.

Počev od mejla, četa, kalendara i zajedničkog diska, do učenja geografije pomoću Google Earth aplikacije, učenje putem interneta postalo je sastavni deo tradicionalne nastave.

Elektronski dnevnik za veću transparentnost

Ocene i kvalifikacije svih učenika nalaze se u elektronskom dnevniku, kome u svakom trenutku mogu pristupiti i roditelji.

Roditelji uvek imaju uvid u rad i napredovanje svog deteta, i postaju aktivni učesnici u njegovom obrazovanju i vaspitanju.

Na taj način je obezbeđena veća transparentnost i svakodnevna bolja komunikacija.

 

Revolucija u obrazovanju: eLearning

Pored pohađanja tradicionalne nastave u učionicama, učenici International Schoola mogu da uče i na daljinu, odnosno putem interneta.

Oni pohađaju dodatne kurseve putem jedinstvene onlajn platforme za pomoć u učenju.

Platforma im omogućava da sa bilo koje lokacije i u bilo koje vreme pristupaju interaktivnim materijalima za učenje, čet kosultacijama sa profesorima i testovima, kako bi upotpunili znanja koja usvajaju na redovnoj nastavi. I što je najbolje, dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji.

eLearning predstavlja upravo jedan od najvećih iskoraka iz klasičnog obrazovnog procesa ka korišćenju najmodernijih tehnologija.

Nesvakidašnje crtanje uz 3D printing olovku

International School pomera granice obrazovanja, pa tako njeni učenici imaju priliku da u školi koriste 3D olovku, koja im omogućava da doslovno crtaju po vazduhu, direktno stvarajući opipljive predmete.

Njeni tvorci kažu da je ona „najdostupniji način za trodimenzionalno štampanje”, a učenje uz nju će biti interesantnije nego ikad, jer će učenici lakše razumevati gradivo u školi i prostor oko sebe.

 

3D skener za digitalnu stvarnost

Još jedna tehnološka sprava koju učenici International Schoola mogu da koriste je 3D skener, koji efikasno i brzo prikuplja trodimenzionalne podatke, a kao krajnji proizvod daje digitalni model.

Iako zvuči kao naučna fantastika – nije, jer danas uz pomoć 3D skenera može da se napravi digitalni model za samo nekoliko minuta. Ovi skeneri su automatizovani, precizniji, brži od bilo kojih drugih i daju mnogo bolje rezultate.

Novi doživljaj štampanja uz 3D štampač

3D štampač je u potpunosti promenio razumevanje dosadašnjeg „štampanja”, jer se uz pomoć njega može štampati skoro sve, od delova za mašine, preko ljudskih organa i igračaka, do hrane…

Trodimenzionalno štampanje stvara objekat sloj po sloj i u zemljama kao što je SAD znatno je promenilo način proizvodnje. Priliku da vide kako 3D štampač zapravo radi, ali i da koriste njegove proizvode, imaju i učenici International Schoola.

Interaktivni sto za bolje učenje u grupi

Sto koji reaguje na dodir (uz pomoć interaktivne olovke ili prsta) dizajniran je tako da podstakne učenike na veće angažovanje i bolju saradnju, a može ga koristiti jedna ili više osoba.

Pomoću njega profesori mogu da prilagode aktivnosti na času, a u kombinaciji s projektorom i računarom pruža neograničene mogućnosti za efikasno, interaktivno i kreativno učenje u grupi.

 

 

 

Savremeno obrazovanje za kreatore sutrašnjice

Upotrebom tehnologije kao sredstva za komunikaciju sa ostalim učenicima i profesorima podiže se ne samo svest o značaju komunikacije već se i usavršavaju mnoge druge kompetencije.

Svakim napisanim imejlom ili poslatim tvitom, učenik postaje aktivan učesnik u širenju informacija i znanja. Štaviše, učenik je taj koji bira kako će znanje usvajati ili širiti, pa tehnologija, samim tim, utiče na njegove odluke i integritet.

Kompjuterska pismenost je pismenost 21. veka, a International School upravo upotrebom modernih tehnologija u učionici školuje tvorce budućnosti.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »