Savet učenika IS (poznat i kao savet učenika, udruženo predstavničko telo učenika ili učenički parlament) jeste učenička organizacija koja je zapravo predstavničko telo učenika koje ima svog glavnog predstavnika i koje doprinosi donošenju važnih odluka u vezi sa akademskim i društvenim aspektima školskog života.

Zašto postati član Saveta učenika IS

Kao član Saveta učenika International Schoola imate mogućnost da se vaš glas čuje, te tako možete da doprinesete pozitivnim promenama. Neke od oblasti koje su u nadležnosti Saveta učenika IS su:

 • Zajednica i drugarstvo

  Cilj International Schoola je da ojača zajednicu učenika, stvori osećaj pripadnosti, stalno doprinosi i organizuje društvene aktivnosti i događaje koji prate akademski kalendar IS Cambridge programa.

 • Liderstvo

  Jedan od ključnih aspekata Saveta učenika International Schoola jeste da razvije liderske veštine svih njegovih članova, nauči ih da budu spremni da preuzmu inicijativu i motiviše druge učenike kroz empatiju i razumevanje kako bi zajedno postigli rezultate.

 • Uslužno učenje

  Uslužno učenje je pedagoški pristup koji integriše akademski relevantne uslužne aktivnosti koje se bave ljudskim potrebama i potrebama zajednice u kurs. Učenici povezuju svoja znanja koja su stekli kroz nastavni plan i program International Schoola, idući od teorije do prakse, kombinovanjem uslužnog učenja i refleksije u strukturiranom okruženju za učenje.

 • Planiranje događaja

  Savet učenika International Schoola je zadužen za organizovanje važnih događaja koji se obeležavaju i u svetu kako bi se podigla svest u okviru školske zajednice, te angažuje i druge učenike i nastavnike da obeleže ove događaje.

 • Sertifikacija

  Članstvom u Savetu učenika IS dobijate sertifikat koji je više nego važno sredstvo za upis na prestižne svetske univerzitete. Sertifikat je potvrda da učenik poseduje veštine i karakteristike kao što su posvećenost, izdržljivost, liderstvo i empatija.

Izveštaji Saveta učenika

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »