Erasmus + je renomirani međunarodni program Evropske komisije, čiji je cilj obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja mladih i sporta.

Erasmus

Erasmus + projekti u saradnji sa International Schoolom

Erasmus + pruža priliku učenicima, nastavnicima i ljudima širom Evrope da studiraju, pohađaju obuku, učestvuju u internacionalnim projektima, volontiraju ili pronalaze posao u inostranstvu. Cilj programa Erasmus + su unapređenje i podrška razvoja na svim nivoima obrazovanja i usavršavanja, jačanje veze između formalnog i neformalnog obrazovanja i učenja i poboljšanje saradnje između obrazovanja i tržišta rada.

Projekat „EngLife”: Jačanje digitalnih kompetencija nastavnika engleskog jezika

Tokom ovog projekta trebalo bi da nastavnici usvoje važne veštine i znanja koje će potom moći da prenesu i drugim nastavnicima kako bi i oni bili u stanju da implementiraju inovativne pristupe u nastavi jezika, odnosno EngLife metodologiju, koja je u osnovi ovog projekta.

Erasmus+ projekat

Projekat „Teach the Future”: Kroz ekološko obrazovanje do ekološke svesti

I pre nego što smo svi osetili posledice klimatskih promena, evropska politika je prepoznala gorući problem, a svi znamo da se problemi rešavaju adekvatnim obrazovanjem. Iz ovog razloga je Evropska komisija uspostavila „Education for Climate Coalition”, kao vodeću inicijativu za rešavanje klimatskih promena u partnerstvu sa obrazovanjem.

Pomeranje granica: International School i Tatjana Koluvija nagrađeni oznakom kvaliteta za projekat „Mindfulness in teaching”

Kreativnost, inovativnost u nastavi i posvećenost uvek se isplate. International School i Tatjana Koluvija za svoj trud su nagrađeni eTwinning nacionalnom nagradom i oznakom kvaliteta za projekat „Mindfulness in teaching”! Zahvaljujući ovome, učenici International Schoola će dobiti sertifikate koji će im pomoći da obogate svoj portfolio, što će poboljšati njihovu konkurentnost kao budućih kandidata za…

Ekološko obrazovanje u International Schoolu: Inicijativa za obrazovanje o klimatskim promenama pokrenuta je u Palermu

Predstavnici International Schoola sastali su se sa svojim projektnim partnerima početkom marta u Palermu radi utvrđivanja daljih koraka u okviru projekta Teach the Future. Cilj ovog društveno značajnog projekta je da implementira obrazovanje o klimatskim promenama i ekološko obrazovanje u tradicionalno obrazovanje u partnerskim zemljama – Belgiji, Italiji, Španiji, Srbiji, Grčkoj i Kipru.

International School učestvuje u još jednom Erasmus+ projektu: „Teach the Future”

International School nastavlja sa uspešnim učestvovanjem u Erasmus+ projektima.

„EngLife” radionice o digitalnoj spremnosti u realizaciji profesora International Schoola

International School je ugostio partnere iz Irske, Italije, Poljske, Grčke i Estonije u okviru projekta za implementaciju inovativne metodologije „EngLife”.

Projekat „EngLife” u International Schoolu: Naši nastavnici ne prestaju da uče

U ponedeljak, 27. septembra, u prostorijama International Schoola održan je Međunarodni projektni sastanak „EngLife”, koji je podržala fondacija Erasmus+.

Osnaživanje učenja jezika zasnovanog na tehnologiji za učionice budućnosti

Posle učešća u Erasmus+ projektu „Girls Go Circular”, International School još jednom opravdava svoj uspeh!

Register
Upis za generaciju 2022/23. je u toku! Prijavite se ovde »