Erasmus + je renomirani međunarodni program Evropske komisije, čiji je cilj obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja mladih i sporta.

Erasmus

Erasmus + projekti u saradnji sa International Schoolom

Erasmus + pruža priliku učenicima, nastavnicima i ljudima širom Evrope da studiraju, pohađaju obuku, učestvuju u internacionalnim projektima, volontiraju ili pronalaze posao u inostranstvu. Cilj programa Erasmus + su unapređenje i podrška razvoja na svim nivoima obrazovanja i usavršavanja, jačanje veze između formalnog i neformalnog obrazovanja i učenja i poboljšanje saradnje između obrazovanja i tržišta rada.

Projekat „EngLife”: Jačanje digitalnih kompetencija nastavnika engleskog jezika

Tokom ovog projekta trebalo bi da nastavnici usvoje važne veštine i znanja koje će potom moći da prenesu i drugim nastavnicima kako bi i oni bili u stanju da implementiraju inovativne pristupe u nastavi jezika, odnosno EngLife metodologiju, koja je u osnovi ovog projekta.

Erasmus+ projekat

Projekat „Teach the Future”: Kroz ekološko obrazovanje do ekološke svesti

I pre nego što smo svi osetili posledice klimatskih promena, evropska politika je prepoznala gorući problem, a svi znamo da se problemi rešavaju adekvatnim obrazovanjem. Iz ovog razloga je Evropska komisija uspostavila „Education for Climate Coalition”, kao vodeću inicijativu za rešavanje klimatskih promena u partnerstvu sa obrazovanjem.

Ekološko obrazovanje u International Schoolu: Inicijativa za obrazovanje o klimatskim promenama pokrenuta je u Palermu

Predstavnici International Schoola sastali su se sa svojim projektnim partnerima početkom marta u Palermu radi utvrđivanja daljih koraka u okviru projekta Teach the Future. Cilj ovog društveno značajnog projekta je da implementira obrazovanje o klimatskim promenama i ekološko obrazovanje u tradicionalno obrazovanje u partnerskim zemljama – Belgiji, Italiji, Španiji, Srbiji, Grčkoj i Kipru.

International School učestvuje u još jednom Erasmus+ projektu: „Teach the Future”

International School nastavlja sa uspešnim učestvovanjem u Erasmus+ projektima.

„EngLife” radionice o digitalnoj spremnosti u realizaciji profesora International Schoola

International School je ugostio partnere iz Irske, Italije, Poljske, Grčke i Estonije u okviru projekta za implementaciju inovativne metodologije „EngLife”.

Projekat „EngLife” u International Schoolu: Naši nastavnici ne prestaju da uče

U ponedeljak, 27. septembra, u prostorijama International Schoola održan je Međunarodni projektni sastanak „EngLife”, koji je podržala fondacija Erasmus+.

Osnaživanje učenja jezika zasnovanog na tehnologiji za učionice budućnosti

Posle učešća u Erasmus+ projektu „Girls Go Circular”, International School još jednom opravdava svoj uspeh!

Register
Upis za generaciju 2022/23. je u toku! Prijavite se ovde »