International School je ustanova opšteg vaspitnoobrazovnog tipa, koja učenicima pruža najkvalitetnije četvorogodišnje obrazovanje, obezbeđujući im pritom direktnu prohodnost na fakultete tehničkog, prirodno-matematičkog i društveno-humanističkog usmerenja, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Svesni smo da je u današnje vreme neophodno što svestranije i primenjivije znanje. Interdisciplinarnost je postala imperativ u savremenim visokoobrazovnim institucijama i kompanijama. Zato je u International School, koja je Future Ready School, krajnji cilj obrazovanja i vaspitanja pun intelektualni, emocionalni, socijalni, moralni i fizički razvoj učenika, u skladu sa njihovim sposobnostima, potrebama i interesovanjima.

Akreditacije

International Baccalaureate Organisation (IB) je akreditovala International School kao IB World School pod brojem 062142, čime je International School postala ovlašćena za sprovođenje priznatog International Baccalaureate (IB) Diploma programa. Ova akreditacija je dokaz da International School ispunjava sve IB kriterijume i standarde kvaliteta i rezultat je višegodišnje posvećenosti kontinuiranom unapređenju edukativnih metoda, inovacija u nastavi i usavršavanju stručnog kadra.
 
International School možete pronaći na spisku akreditovanih IB svetskih škola, koji je dostupan na sajtu IB organizacije.

Cambridge logo noviInternational School je takođe akreditovan od Cambridge univerziteta kao Cambridge International School EA034. Škola primenjuje plan i program za osnovnu školu, gimnaziju i A Levels. Ova akreditacija je rezultat poštovanja strogih kriterijuma koji se tiču stručnosti nastavnog kadra, raznolikosti nastavnih resursa, održavanja objekata i mera bezbednosti.

Na osnovu rešenja Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 022-05-00036/2015-03 od 14. 3. 2016. i 022-05-203/2018-07 od 25. 8. 2020, International School je dobio dozvolu da primenjuje plan i program opšteg obrazovanja za decu uzrasta od 5 do 19 godina. Mi ćemo nastaviti da osvežavamo plan i program kroz uvođenje novih nastavnih resursa, osmišljavanje novih kurseva za učenike i pružanje prilika za stručni razvoj nastavnika.

Takođe, International School možete pronaći na spisku akreditovanih obrazovnih institucija u Srbiji, koji je dostupan na sajtu ministarstva.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »