Sa srednjom školom otvara se novo pitanje – šta upisati? Naredni korak u školovanju definiše i karijeru, zbog čega je veoma važno da srednjoškolci na vreme donesu pravu odluku. A u International Schoolu imaju pomoć stručnjaka, jer učenici Year 13 u okviru školovanja dobijaju profesionalnu orijentaciju kako bi otkrili svoje afinitete, težnje i talente i usmerili ih na pravi put.

Šta je Platforma za karijerno savetovanje?

Doktor za karijeru je namenjen svima kojima je potrebno usmerenje u pogledu daljeg školovanja i izbora svog budućeg poziva. Učenicima on omogućava da spremno dočekaju fakultetsko doba – na fakultetu koji najviše vole i koji je najbolji izbor za njih.

Testiranje pre konačnog odabira fakulteta

ahvaljujući širini školovanja koje nudi International School, učenici Year 13 imaju priliku da, rešavajući testove, saznaju koje oblasti im najviše prijaju – da li su to društvene ili prirodne nauke, da li je kod njih razvijenija umetnička ili sportska crta ili su ipak skloniji medicinskim, humanističkim i tehničkim naukama.

Naši učenici dobijaju grupu specijalizovanih testova koji im pomažu da reše sve dileme koje imaju u vezi sa upisom na fakultet, studiranjem i učenjem, kao i svojom karijerom po završetku školovanja uz Paket za studente, koji je besplatan za učenike International Schoola, a koji inače košta 10.000 dinara.

Čak 4 tipa testova uključeno je u ovu profesionalnu orijentaciju:

  1. Test profesionalnih interesovanja
  2. Test profesionalnih veština
  3. Test stilova učenja
  4. Test spremnosti za studije u inostranstvu

Odgovor na konkretna pitanja

Učenici radeći testove dolaze do odgovora na pitanje „Šta da upišem?”. Zahvaljujući testovima interesovanja, ličnosti, sposobnosti i opšte kulture saznaće koja su zanimanja najbolja za njih i dobiti odgovore na pitanja:

  • u kojoj oblasti je za njih najbolje da rade,
  • šta je potrebno da se njihove želje poklapaju sa sposobnostima i školskim uspehom,
  • da li je bolje da studiraju u zemlji ili inostranstvu,
  • kako da se na vreme pripreme sa izazovima koji ih očekuju na fakultetu (kolokvijumi, ispiti, stresni ispitni rokovi),
  • i na kraju, koja su najbolja radna mesta za njih.

To su samo neki od odgovora koje četvrtaci dobijaju, nakon čega će mnogo lakše doneti važnu odluku. International School se trudi da svojim učenicima pomogne da izgrade uspešnu budućnost i odaberu pravu profesiju za sebe.

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »