Utisci učenika i roditelja su informacije koje mi sa pažnjom pratimo. Ponosni smo na ono što naši učenici i njihovi roditelji kažu o International Schoolu.
 

 

Јednog dana kada dođe vreme za odluku gde nastaviti školovanje, učenicima International Schoola su sva vrata otvorena

Verujemo da smo svi mi, kao roditelji, odabrali International School za svoje dete želeći da mu ponudimo nešto više, vrlo verovatno razmišljajući o tome kako da uklonimo potencijalne barijere za nastavak školovanja u inostranstvu. Potpuna komunikacija na engleskom jeziku i Cambridge diploma koju učenici dobijaju na kraju školovanja u International Schoolu je međunarodno priznata, tako da su našem detetu, jednog dana kada dođe vreme za odluku gde nastaviti školovanje, sva vrata otvorena.

Najzadovoljniji smo interaktivnošću i vrlo neposrednim odnosom između nastavnika i učenika. Deca znaju da ih od nastavnika deli samo jedan mejl, da će na svako pitanje biti odgovoreno i svaka moguća nejasnoća otklonjena. Pored toga, nastavnici i mentori se trude da prepoznaju individualne afinitete svakog deteta i da ga usmeravaju ka daleko širem razumevanju teme koja ga interesuje kroz učestvovanje u različitim vannastavnim aktivnostima, projektima i takmičenjima koja zahtevaju i podstiču usavršavanje na znatno višem nivou od onog predviđenog nastavnim planom i programom.

Boris Baketarić, Matejin tata

Milica PrvuljŠkola koja omogućava lakši upis na fakultete u inostranstvu

International School ima program i pristup za decu kao što je moje dete, koje je završilo osnovnu školu maltene u inostranstvu, a dva razreda u Srbiji, i nikad se nije uklopilo u taj način učenja. Razlog zašto smo izabrali ovaj Cambridge International program je taj što će ona imati nastavu na engleskom jeziku, što će joj omogućiti lakši upis na fakultet u inostranstvu. Ovo je škola koja joj pruža jedan bezbolan prelaz, recimo, u četvrti razred srednje škole u SAD, i kasnije na fakultet tamo, jer je program u 96% slučajeva isti kao programi u američkim srednjim školama.

Milica Prvulj, Mionina mama

International School tim je veoma profesionalan

Kada sam videla vaš slogan, stvarno drugačija, pomislila sam da je to baš kul. Mentor je najsrećnija stvar koja mi se desila kao roditelju. To je kao da imate svog trenera. Veoma je važno i zaista pravi razliku. Ovo je tim. Kada pošaljem imejl, odmah dobijem odgovor; sve teče glatko i profesionalno. Svi su povezani, svima je stalo. Važni ste kao roditelj i kao učenik. To je ono što osećate – osećate da ste važni.

Barbara Ghorayeb, roditelj

Najiskrenije, ja sam oduševljena International Schoolom

Ova škola bukvalno nudi sve ono što jedan roditelj, koji se bavi svojim detetom, želi da čuje. Mom sinu je ova škola odlična priprema za sutra, za studiranje u inostranstvu. To što će moći da poboljša znanje engleskog jezika – mislim da je savršeno. Ono što nudi Cambridge International program mi je posebna satisfakcija za njega i njegovu budućnost. Ja sam oduševljena International Schoolom, to ovako najiskrenije kažem.

Tatjana Kavazović, Andrijina mama

Cambridge International program otvara mnoga vrata

Ovu školu sam odabrao jer International program otvara mnoga vrata, što sa drugim školama nije slučaj. Cambridge International program omogućava mi da učim u drugačijem okruženju, da se spremim za nastavak školovanja u inostranstvu i, što je najvažnije, da usavršim svoje znanje engleskog jezika. Posebno mi je drago što nastavu pohađam sa učenicima iz celog sveta – Amerike, Irske, Rusije – pa mogu da steknem uvid u kulturološke sličnosti i razlike i da iznova učim nešto novo.

Uroš Jež, bivši učenik

Prava škola za ambiciozne i mlade ljude

Izabrala sam International School jer želim da nastavim školovanje u inostranstvu i ovde imam priliku da to i ostvarim. Školu bih preporučila svim mladim i ambicioznim učenicima koji žele da studiraju u inostranstvu i za sebe stvore svetlu budućnost.

Gala Milutinović, bivša učenica

 Svima bih preporučila International School

Dosadašnje školovanje u International Schoolu predstavlja neverovatno iskustvo za mene. Svi su veoma predusretljivi, nastavnici se trude da ostvarimo sjajne rezultate i budemo što bolji, pa čak i da prevaziđemo sopstvena očekivanja. Svima bih preporučila International School jer je stvarno drugačija i lako će se uklopiti.

Teodora Malinić, bivša učenica

Aleksa CvetkovicInternational School je za mene neverovatno iskustvo

Moje iskustvo u International Schoolu je zaista neverovatno. Svi nam pružaju podršku i spremni su da pomognu, što je sjajna stvar za mene, naročito zbog apliciranja na univerzitet i prijava na konkurse Istraživačke stanice „Petnica”.

Milica Pančić, učenica

Učenje putem sjajne Distance Leaning platforme

Već šest godina treniram košarku i glavni razlog zbog kojeg sam odabrao International School jeste podrška koju imam za svakodnevne treninge, kao i mogućnost učenja putem sjajne Distance Learning platforme.

Nikola Bodiroga, bivši učenik

Želim da steknem Kembridž diplomu i da studiram u inostranstvu

Odabrao sam International School zato što želim da steknem Kembridž diplomu i nastavim svoje studije u inostranstvu.

Boris Bogdanović, bivši učenik

Una GrzunovHvala International Schoolu!

Draga moja International School,
Hvala ti. Pružila si mi uverenje da je u redu razmišljati izvan postojećih šablona, naučila me kako da živim u skladu sa jednim od svojih omiljenih citata: „Brod je najsigurniji u luci, ali brodovi nisu za to stvoreni”, i na tome sam ti zauvek zahvalna. Mislim da govorim u ime svih sadašnjih i bivših učenika ove škole kada kažem – hvala ti za pomoć na putu izgradnje karaktera, pripremu za bitke koje nas čekaju u životu i smernice kako da postanemo lideri, snažne individue i, što je najvažnije, odgovorna i velikodušna ljudska bića.

Una Grzunov, bivša učenica

Aleksa CvetkovicNastava u International Schoolu je kreativna i zanimljiva

International School ima moderan program nastave. Sviđa mi se i zbog toga što postoji poseban odnos prema sportistima, jer se ja bavim vaterpolom i često odsustvujem zbog takmičenja. U nastavi se koriste tableti i računari, što mi je super i drugačije, i zato mislim da ću konačno moći da naučim mnogo, a da to bude zanimljivo i kreativno.

Aleksa Cvetković, bivši učenik

Miona TofilovskiOduševljena sam što ću pričati engleski u školi

Sviđa mi se to što su na mom Cambridge International programu svi časovi na engleskom jeziku, i to će biti dosta lakše za mene, jer sam dugo živela u SAD. Moj maternji jezik je engleski, tako da je to što u školi mogu stalno da pričam engleski neverovatno, i oduševljena sam zbog toga. Sviđa mi se i to što koristimo kompjutere; koristili smo ih u školi u SAD. Moći ću da izaberem bolji fakultet jednog dana kad završim školu, a i imaću više mogućnosti za posao.

Miona Tofilovski, bivša učenica

Bila sam među 3% najboljih učenika na svetu

Završna sam godina u International Schoolu i za ove četiri godine postigla sam najbolje rezultate na Kembridž ispitima. Bila sam u 3% najboljih učenika na svetu i za taj uspeh dobila priznanje „Cambridge Distinction”. Uz pomoć International Schoola i nastavnika uspela sam da se upišem na nekoliko najboljih svetskih univerziteta.

Staša Milenković, bivša učenica

Tara CulibrkU školi svi podržavaju moje sportske aktivnosti

International School poštuje sve naše vannastavne aktivnosti – umetnost, ples, sport… Ja se bavim plivanjem, mnogo treniram i često idem na takmičenja, pa mi je važno da profesori razumeju moj režim života i da mi pomažu da budem što bolja. Da napredujem i učim, a ne da mi to što se bavim sportom bude otežavajuća okolnost. Najviše mi se sviđa što se sve radi na drugačiji, zanimljiviji način, kao da smo deo nekog filma, a učimo.

Tara Ćulibrk, bivša učenica

Jovan PopovicPresrećan sam što sam deo International Schoola

Škola mi se odmah svidela zbog mogućnosti da časovi budu na engleskom jeziku, jer mi to otvara vrata da studije završim negde u inostranstvu. Zato sam i izabrao Cambridge International program, jer ću tako usavršiti jezik. Nisam mogao ni da pretpostavim da ovakva škola postoji kod nas; sada sam presrećan što je tako i što sam ja njen deo.

Jovan Popović, bivši učenik

Ovo je najbolja škola za koju znam

Oduševilo me je to što je odnos između učenika i profesora drugačiji od onoga na koji smo navikli, dosta su privrženi učenicima. Meni je, kao sportisti, veoma bitno to što se u ovoj školi neguju vannastavne aktivnosti i prate se interesovanja svakog učenika ponaosob. Ovo je najbolja škola za koju sam čuo i baš sam oduševljen. Nove tehnologije koje se koriste u International Schoolu su jako korisne, pružaju novi način učenja i brže učenje.

Mateja Petrović, bivši učenik

Masa MiticZahvaljujući A Level rezultatima imam mogućnost da studiram u inostranstvu

Izabrala sam International School zato što mi daje priliku da studiram u inostranstvu i steknem diplomu iz sociologije ili geografije. Moji trenutni A Level rezultati mi upravo to i omogućuju.

Maša Mitić, bivša učenica

Tara CulibrkMogu pratiti časove i kad nisam u školi

Platforma za učenje na daljinu je super; učenici mogu da vide svoje ocene i svoj nedeljni raspored časova. Tu je i opcija prenosa uživo, zahvaljujući kojoj možete direktno da pratite časove i kad niste u školi.

Lazar Jolić, bivš učenik

Jovan PopovicPrava škola za uspešnu budućnost

Ova škola nam obezbeđuje prilike za budućnost, što znači da ona predstavlja jednu od najboljih opcija kada se razmišlja o tome koju školu upisati. Mnogo mi se dopada kako svaki nastavnik daje sve od sebe da pomogne i ima odličan odnos sa svakim učenikom.

Mia Aleksić, učenica

Nastavnici puni razumevanja

Mnogo mi se dopadaju nastavnici, zato što su dobri, puni razumevanja i uvek spremni da pomognu. Direktorka Zorana je mnogo draga i čini našu školu zabavnijom i interesantnijom!

Helena Čalić, učenica

 
 
 

International School mi je pomogao da ostvarim svoje ciljeve

International School je bio sjajno iskustvo! Pomogao mi je da se upišem na fakultet o kom sam oduvek sanjala. Trenutno studiram računarstvo i razvoj softvera na Univerzitetu DePaul u Čikagu. International School mi je zaista pomogao da ostvarim svoje ciljeve!

Leona Lupulesku, bivša učenica

Volim svoju školu i nosiću je u srcu zauvek

U martu 2021. godine sam završila obuku za nastavnika na TEFL Academy u Atini i trenutno radim kao nastavnik engleskog, što ne bih mogla da postignem da nisam išla u International School. Beskrajno sam zahvalna svima iz International Schoola što su bili tu za mene.

Jovana Jocić, bivša učenica

 

International School me je naučio da razmišljam na kreativan način

Moji vršnjaci iz International Schoola i ja imamo značajnu prednost u odnosu na učenike drugih škola! Trenutno pohađam osnovne studije psihologije na CITY College pri Univerzitetu u Šefildu. Sada kada sam pri kraju prve godine fakulteta, shvatam koliko me je moja gimnazija pripremila za studije. International School me je naučio da razmišljam na kreativan način kroz praktičan pristup učenju, kao i da pomeram sopstvene granice kako bih ostvarila svoje ciljeve.

Hailey Bilješković, bivša učenica

 

U International Schoolu postajemo bolje osobe

Suština obrazovanja za mene nije samo učenje i pojedinačni predmeti. Suština je da rastete kao osoba, da usvajate nove veštine, da učite o svetu koji vas okružuje, i da, uopšteno govoreći, postanete bolja osoba.

Petar Janjanin, bivši učenik

International School nas ohrabruje da ispunjavamo svoje snove

Škola je puna podrške i naši nastavnici su sjajni jer kad god nismo u školi – kada imamo pripreme, treninge ili turnire – organizuju dodatne časove kako ništa ne bismo propustili i kako naše sportske aktivnosti ne bi uticale na naše ocene. International School nam pruža ljubav i ohrabruje nas da učimo i van nastavnog programa, da ispunimo svoje snove i želje, i uči nas kako da postavimo visoke akademske i životne ciljeve.

Teodora Obradović, bivša učenica

Naša škola je sjajna i puna razumevanja

Poklanjaju nam pažnju i ako nešto ne razumemo, postaraju se za to da na kraju savladamo to gradivo. Naša škola je sjajna i puna razumevanja za naše treninge – ona trenira atletiku a ja košarku. Uvek su tu da nas podrže i pomognu tokom sezone.

Marko Novaković, bivši učenik

U International Schoolu učimo da radimo zajedno

U ovoj školi sam naučila mnogo o timskom radu i to da ne mogu sve sama; da kroz ovo iskustvo ne treba da idem sama, već da u sve treba da uključim svoje drugare. International School je zaista fokusiran na timski rad i kompetitivnost, ali na jedan zdrav način. U ovoj školi razgovaramo o svojim osećanjima i unosimo emociju u ono što radimo.

Dejana Jeremić, bivša učenica

Lara TodorovicSavršen izbor za postizanje akademskog i sportskog uspeha

International School je uvek izgledao kao pravi izbor za mene jer sam znala da mi je potrebna škola koja će mi pomoći da postignem željeni uspeh na akademskom i sportskom planu. Podrška škole mi je zaista značila na svim turnirima i testovima koje sam imala prethodnih godina. Nastavnici su čak došli na prvenstvo Srbije u golfu – „Serbian Open” – što me je dodatno motivisalo da osvojim turnir.

Lara Todorović, bivša učenica

International School je bila mesto gde treba ne samo provesti već i uložiti osam sati svog dana

Moje ime je Maša Mitić i završila sam International School (i bila sam učenica generacije, skromnost je očigledno moja osobina) i sada studiram međunarodne odnose i evropsku politiku u Brnu (Češka).

Vršnjačko tutorstvo i volontiranje su verovatno najbolji projekti u kojima sam učestvovala i to je u meni probudilo veliku želju da postanem profesor. I za moje profesore i za mene srednja škola je bila mesto gde treba ne samo provesti već i uložiti osam sati svog dana.

Jednostavno, verujem da je ključ u konstantnoj volji i želji da se radi sve, i to sve odjednom. A onda tu volju i želju kombinujete sa odličnim nastavnim planom i programom i profesorima koji pružaju neprestanu podršku, te dobijete pojedinca koji ume samostalno da razmišlja. I oni izgledaju kao svi mi, smeju se i čitaju, racionalizuju i saosećaju, ali uvek postoji taj radoznali um koji će zauvek postavljati pitanja o svemu i svakome i, što je najvažnije, o sebi.

Maša Mitić, bivša učenica

Program u International Schoolu je veoma sličan programu na mom koledžu

Studiraću još godinu dana na koledžu Hope International University u Kaliforniji, a trenutno sam na praksi u firmi za nekretnine Coreside Savills u Beogradu. International School mi je pomogao dosta – zbog programa koji je veoma sličan programu na mom koledžu, zbog jezika i zbog predmeta iz biznisa i ekonomije, koji su mi dosta približili posao.

Lav Dašić, bivši učenik

Potpuno usvajanje Kembridž sistema, ali i stalna komunikacija na engleskom jeziku

Jedan od ključnih faktora zbog kojih sam iz Savremene osnovne škole prešao u International School bio je potpuno usvajanje Kembridž sistema, ali i stalna komunikacija na engleskom jeziku, koji će mi omogućiti da lakše nastavim studije u inostranstvu. Ova škola pruža mogućnosti za učenike različitih interesovanja i stoga na časovima osećam slobodu da predstavim svoje ideje, koje su nastavnici uvek spremni da podrže i pomognu dalje u njihovom razvoju. 

Još jedna od stvari koja me fascinira kada razmišljam o International Schoolu je jedinstvena porodična atmosfera koja se oseti odmah čim postanete deo škole. Sami nastavnici su veoma prijateljski nastrojeni i usvajaju pristup opuštene komunikacije sa učenicima.

Mateja Baketarić, učenik

Elena CucaOstvarila sam najbolje rezultate na ispitima i takmičenjima

Pohađam završnu godinu u International Schoolu i za ove četiri godine škola mi je omogućila mnoge opcije poput programa „Međunarodna nagrada vojvode od Edinburga” ili „Učenik-tutor”, kojima sam obogatila svoj akademski portfolio. Na takmičenju „Owlypia” u onlajn-rundi osvojila sam prvo mesto na svetu i plasirala se na globalno takmičenje koje se održava na Univerzitetu u Kembridžu.

Elena Ćuća, bivša učenica

 

Evo kako izgleda biti član International School tima

International School ima mlad, ali visokoobrazovan tim profesora, s relevantnim iskustvom u prosveti i znanjem velikog broja stranih jezika. Pozitivni utisci profesora pokazuju koliko je rad u ovoj školi stvarno drugačiji, a uz njihovu pomoć učenici s lakoćom mogu savladati izazove i dostići svoj maksimum.

Zbog visokih standarda u radu i ponašanju, kao i sinergiji iskustva, inovativnosti i znanja koju neprestano podstičemo, tim International School okuplja one profesore koji iz dana u dan rastu s njima. Originalni časovi i spremnost da uz naše nastavne metode i tehnološke inovacije prenesu učenicima svoja znanja na stvarno drugačiji način čini ih modernim profesorima 21. veka.

Ali šta je to što naši profesori posebno ističu u radu u International Schoolu?

Nadežda GolubovićMultidisciplinarni pristup nastavi jeste ono što je u International School stvarno drugačije

Kao profesorka biologije, u International Schoolu imam priliku da svojim učenicima pružim mnogo više od osnova predmeta, i samim tim im prenosim specifična znanja i veštine. Tehnologija koju koristimo na časovima omogućuje nam interdisciplinaran pristup kompleksnim temama, zbog čega su učenici aktivni na času i željni novih znanja.

Nadežda Golubović, profesorka biologije

Odlična prilika za obrazovanje svestranih učenika

Kao nastavnica Globalnih perspektiva, imam priliku da predajem učenicima otvorenih pogleda, koji u debatama o važnim globalnim pitanjima primenjuju veštine kritičkog razmišljanja. To je jedinstveno iskustvo za nastavnika jer mi omogućava da delim ideje i perspektive sa učenicima na jedan veoma intelektualan i dubokouman način. Činjenica da smo u toku sa aktuelnim globalnim i lokalnim problemima omogućava učenicima i meni da učestvujemo u putovanju bez granica.

Tatjana Koluvija, profesorka Globalnih perspektiva

Stvaramo čvrste osnove za uspešnu budućnost

Promene su konstantne u današnjem svetu. U International Schoolu decu učimo da prihvate promene i otkriju svoje preduzetničke veštine. U okviru ovog procesa, prenosimo im ne samo teorijsko znanje već i aktuelna globalna iskustva iz sfere biznisa i ekonomije, kako bi izgradili čvrstu osnovu za uspešne akademske i poslovne karijere. U prijateljskom okruženju učenici se podstiču da grade i razvijaju veštine koje će im omogućiti da postanu odgovorni mladi lideri budućih generacija.

Marija Milić, profesorka ekonomije

Stvaramo buduće lidere i inovatore koji ne razmišljaju na konvencionalan način

International School se ponosi činjenicom da za učenike ima buduće lidere i inovatore koji ne razmišljaju na konvencionalan način. Pravo je zadovoljstvo raditi sa učenicima koji poseduju izuzetan akademski potencijal i videti kako napreduju na ličnom i akademskom planu. Kao nastavnica engleskog jezika u školi koja ulaže toliko u individualan pristup nastavi, srećna sam što učenicima pomažem da razvijaju svoje jezičke veštine, ali i da formiraju izgrađene stavove i da se izražavaju na elokventan način, jer su ove veštine važan činilac u pripremi za njihov budući poziv i karijeru.

Ljubica Krstić, profesorka engleskog

Zašto su profesori International Schoola stvarno drugačiji?

Profesori u International Schoolu su iskusni predavači koji umeju da na pravi način priđu svakom učeniku. Zahvaljujući vrhunskom obrazovanju koje su sticali širom sveta i relevantnom iskustvu u prosveti, naši profesori su u stanju da inspirišu učenike i pripreme ih za izazove koji ih čekaju tokom školovanja.

Uslovi školovanja u International Schoolu uz najnovije tehnološke uređaje, edu-aplikacije, interaktivne i multidisciplinarne časove pružaju dodatne mogućnosti profesorima da se posvete svakom učeniku kako bi im pružili najbolje obrazovanje.

Dodatni kvalitet profesora International Schoola je stalno usavršavanje i praćenje svetskih trendova iz oblasti koje predaju. Na ovaj način učenici stiču primenjiva znanja kroz moderan pristup predavanjima. Zahvaljujući njihovoj posvećenosti, učenici lakše savladavaju gradivo, što se višestruko isplati u daljem školovanju.

Mesto za usavršavanje i razvoj

Koliko su u International Schoolu važni učenici, bitni su i profesori, zbog čega se International School svakodnevno trudi da za njih obezbedi najbolje mesto za usavršavanje i razvoj u svakom pogledu. Kada učenici imaju letnji raspust, za to vreme se profesori usavršavaju na internim radionicama koje organizuje škola, ali su i sami individualno članovi uglednih konferencija, seminara, obuka, treninga…Kada profesori zadovoljni napuste školu posle završetka časova, kada su ispunjeni i imaju lepe reči o svom radnom mestu, to veoma lako mogu da osete i učenici, što kod njih podstiče veću motivaciju i bolje rezultate. A u International Schoolu pozitivne reči profesora samo su pokazatelj da su ovo škole u kojoj su profesori učenicima zaista nabolji prijatelji.
Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »