International School ide u korak sa svetskim standardima u obrazovnom sistemu, a jedan od važnih elemenata jeste kodeks oblačenja u školi. Kako bi promovisali jednakost i moralne i etičke principe International Schoola, u školi je uobičajeno nošenje školskih uniformi kako za učenike tako i za profesore i ostalo zaposleno osoblje.

Učenici kao ambasadori International Schoola

Naši učenici s ponosom nose odeću sa obeležjima International Schoola, čime na jasan način pokazuju da su deo najuspešnije Cambridge i IB škole. Za učenike uniforma predstavlja najvredniji brend koji ukazuje na to da su znanja i veštine njihovi najjači aduti, dok je za profesore uniforma simbol pripadnosti vrhunskom pedagoškom timu i promovisanju savremenog pristupa obrazovanju.

Najmodernije uniforme obojene su karakterističnim bojama za International School, te kao i logo škole, i školske uniforme na slikovit način dočaravaju misiju i viziju International Schoola.

Boje naših uniformi su simboli hrabrosti, izazova, posvećenosti, društveno korisnih praksi, mladosti i inovativnosti koje nudi obrazovanje u International Schoolu. Obeležene poznatim grbom škole, uniforme su pravi odraz mladih i uspešnih ljudi koji se u International Schoolu pripremaju da postanu oni koji će svojim znanjem i idejama promeniti svet.

Pored boje International Schoola, uniforme sadrže i elemente sive boje kao daška neutralnosti, ali i pripadanja timu, sa dodatkom crvene kao korporativne boje LINK groupa, osnivača škole. Čitava kombinacija upućuje na visok nivo profesionalnosti, inovativnosti i uspeha u radu i učenju. Upravo zato, učenici ali i zaposleni sa radošću nose uniforme i u njima predstavljaju prave ambasadore International Schoola gde god da se pojave.

Kako izgledaju školske uniforme učenika International Schoola?

Uniforma za učenike sastoji se od:

1. Polo majice sa logom škole kratkih i dugih rukava u bojama prilagođenim razredima:

 • u žutoj boji za učenike Year 7-9
 • u plavoj boji za učenike Year 10-13

2. Opreme koju učenici moraju da koriste za vreme trajanja časova fizičkog vaspitanja:

 • bele majice kratkih rukava sa logom škole,
 • donjeg dela trenerke u sivoj boji sa logom škole (unisex),
 • šortsa u sivoj boji sa logom škole (dečaci),
 • helanki u crnoj boji (devojčice),
 • gornjeg dela trenerke.

Kako izgledaju uniforme profesora International Schoola?

Uniforma za profesorke sastoji se od:

 • sivih i crnih pantalona / suknje,
 • bele košulje / bele polo majice,
 • crvenog sakoa / kardigana.

Uniforma za profesore sastoji se od :

 • sivih i crnih pantalona,
 • bele košulje / bele polo majice i
 • crnog ili sivog džempera.

Osoblje zaduženo za obezbeđenje, održavanje higijene i rad u restoranu ima uniformu propisanu u skladu sa propisima firme sa kojom škola ima potpisan ugovor o saradnji.

Pravila koja promovišu ravnopravnost

Pravilnikom o školskoj uniformi i kodeksu oblačenja propisuje se nošenje školske uniforme kojom se promoviše zajednički sistem vrednosti kao i etičke smernosti i ponašanje članova škole. Svi učenici, roditelji/staratelji, profesori i ostali zaposleni poštuju utvrđena pravila oblačenja i nošenja propratnih odevnih i modnih predmeta.

Više o pravilniku saznajte OVDE.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »