Google-Apps-for-Education

Prateći kretanja primene informacionih tehnologija u nastavi, International School koristi mnogobrojne servise koje pružaju Google aplikacije za obrazovanje. To su, na prvom mestu, imejl i čet, ali i zajednički disk za čuvanje dokumenata onlajn, aplikacija za postavljanje/predavanje radnih zadataka, kalendar sa svim bitnim datumima, veb-sajtovi itd.

Svaki učenik naše škole pri upisu dobija nalog pomoću kog može da pristupi svim Google aplikacijama koje International School koristi.

Izvor: www.google.com/edu

Prednosti korišćenja Google aplikacija u obrazovanju:

  • interaktivno online učenje koje nudi bezbroj mogućnosti;
  • širok spektar ideja za brži napredak učenika, kao i za lični razvoj nastavnika;
  • prilika da učenici uče na svoj način;
  • nastavnici mogu da rade sa svojim učenicima bilo kada i bilo gde;
  • učenici lako poboljšavaju veštine organizacije i upotrebe računara;
  • papir se manje koristi;
  • promoviše se eco-friendly škola.

Gmail

Uz Gmail nalog, komunikacija između učenika i nastavnika je lakša i brža. Učenici mogu koristiti Gmail za slanje i primanje akademskih poruka, a postoji i mogućnost skladištenja 15 GB materijala na svakom nalogu, što je i više nego dovoljno za njihove datoteke i dokumente.

aa_2_google_mail-130x130

Google Chat

Ukoliko učenici imaju pitanja u vezi sa školom, oni se nastavnicima mogu obratiti putem aplikacije Google Chat. Ova aplikacija se koristi za važna pitanja na koja je potrebno što pre odgovoriti.

google-chat,

Google Drive

Ovo je mesto gde učenici mogu da skladište dokumente, beleške, podsetnike, zadatke i sl. Svim otpremljenim datotekama oni mogu lako pristupiti sa bilo kog mesta koristeći svoj Google nalog.

aa_1_google_drive-130x130

Google Docs

Koristeći ovu aplikaciju, učenici mogu zajedno raditi na istom zadatku u bilo koje vreme, koristeći pritom opcije kao što su predlaganje izmena i dodavanje komentara.

aa_4_google_docs-130x130

Google Classroom

Ovo je online sistem učenja gde predavači mogu da organizuju akademske zadatke uz visok nivo efikasnosti. Ovim putem obična škola postaje škola bez papira koja učenicima obezbeđuje svrsishodno online obrazovanje i povratnu informaciju od nastavnika u realnom vremenu.

aa_5_google_classroom-130x130

Google Calendar

Koristeći ovaj kalendar, učenici i nastavnici mogu da rasporede svoje aktivnosti, zadatke i rokove u skladu sa svojim potrebama. Ova aplikacija je neophodna učenicima koji žele da budu dobro organizovani.

aa_3_google_calendar-130x130

Neophodna obrazovna rešenja za bolje rezultate

Koristeći opciju Gmail.edu, International School može da kreira inovativne mogućnosti obrazovanja za svoje učenike. Ovo omogućuje snažniju vezu između nastavnika i učenika. International School neprekidno pruža najbolje prilike svojim učenicima, i ovo je samo jedan od primera koji to potvrđuju.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »