Sanjaš o tome da snimiš film? Komponuješ neponovljivu pesmu? Istražuješ, otkrivaš i objavljuješ članke u novinama? Želiš da svetu pokažeš svoje skrivene talente?

Kada zvono proglasi kraj nastave, vrata International Schoola za tebe ostaju otvorena! U moru sekcija i radionica odaberi onu gde želiš da se iskažeš. Uzmi kameru u ruke i snimi svoj prvi film! Odaberi instrument i neka iz njega poteče melodija koju želiš da podeliš sa drugima. Zgrabi olovku i piši! Kritikuj i objavljuj – slobodno menjaj svet oko sebe. Fotografiši i neka budno oko tvog foto-aparata zabeleži neponovljive trenutke!

Sekcije po meri učenika

Eco-School Club (sekcija koju vode učenici)

Stalo vam je do životne sredine i želite da promenite svet? Ukoliko želite da reciklirate, održavate životnu sredinu čistom i doprinesete održivoj budućnosti, ovo je prava sekcija za vas! Pridružite se našem eko-pokretu i napravite razliku!

Benefiti: Kroz razne projekte, povezaćete svoje akademsko znanje i socioemocionalne kompetencije, i doprineti održivoj budućnosti. Budite promena koju želite da vidite u svetu.

Procedure for collecting recyclable material

The Book Nook

Pasionirani ste čitaoci kojima nije lako da nađu prijatelje koji dele toliku ljubav prema knjigama? Voleli biste da na redovnim časovima engleskog ima više literarnih projekata i analize? Imate skriveni talenat za pisanje, koji čeka da ga istražite? Imamo odličnu vest – International School otvara vrata kutka namenjenog upravo vama, gde ćete putovati kroz različite sfere i priče i upoznati sve likove koji tamo stanuju. Pridružite se Jovani i Ljubici na uzbudljivom putovanju kroz fikciju!

Benefiti: Učenici razvijaju sposobnost dubinskog čitanja, kroz koju poboljšavaju svoje razumevanje jezika, ali i kompleksnih sociokulturnih aspekata pisane reči. Takođe, u okviru ove sekcije učenici mogu da razgovaraju sa nastavnicima o knjigama koje su pročitali, kao i da rade na ispunjavanju svojih akademskih ciljeva.

Mindfulness

Mindfulness je način života. I učenici i nastavnici imaju priliku da rade na svom mentalnom i emocionalnom zdravlju kroz različite tehnike. Mindfulness pomaže učenicima da se bolje koncentrišu i da uče na efikasniji način. S vremenom će učesnici ove sekcije preneti ove veštine i na druge aspekte života i integrisati ih u svakodnevicu. Ova sekcija unosi mnogo zabave i radosti u život učenika. Mindfulness podstiče životnu energiju i sveukupni osećaj blagostanja.

Benefiti: Učenici unapređuju svoj raspon pažnje, motivaciju i fokus. Oslobađaju se stresa i lakše im je da postignu dobre rezultate na ispitima, ali i da se pripreme za različite stresne situacije koje ih čekaju u daljem obrazovanju i karijeri.

Exploring France

Od srca pozivamo učenike da prouče stil života, kulturu, geografiju, umetnost i kuhinju Francuske i drugih frankofonih zemalja. Gledaćete filmove, slušati muziku, posećivati francuske muzeje onlajn, čitati i pisati poeziju, isprobavati i pripremati hranu po francuskim receptima i komunicirati sa učenicima škola u kojima se govori francuski. Posećivaćete kulturne događaje u sklopu Meseca frankofonije, koji se obeležava u martu, i dati svoj doprinos ovoj manifestaciji koja slavi francuski jezik; pripremićete tutorijal o francuskoj ishrani i predstaviti svoj sajt i svoje prezentacije školi i čitavoj zajednici. Do sada je ovo bila uspešna praksa na časovima francuskog – hajde da ove godine to podignemo na nivo sekcije!

Benefiti: Saradnja sa zajednicom, humanitarnim organizacijama kroz izložbe i nastupe, saradnja sa frankofonim školama, uz unapređivanje jezičkih veština. Sekcija nudi i različite akademske benefite: akademsko pisanje, čitanje, kreativno pisanje; kuvanje.

Python 101

Python 101 je namenjen učenicima sa malo ili nimalo programerskog iskustva. Cilj je da se učenicima omogući da razumeju ulogu računarstva u rešavanju problema i da, bez obzira na to koji smer pohađaju, nauče da kreiraju jednostavne programe koji će im pomoći da postignu korisne ciljeve. Na časovima se koristi programski jezik Python 3.X.

Benefiti: Podstiče se programiranje i učešće u konstruktivnim projektima. Na ovaj način učenici stiču i praktična i teorijska znanja iz informatike i društvenih nauka, što im omogućava da postanu svestrani pojedinci sa razvijenim veštinama kritičkog razmišljanja.

Speech and Debate Club (sekcija koju vodi učenik)

Nalazite uzbuđenje u izazovima, govorite jasno, brzo razmišljate, možete da obrazložite argumente i navedete primere? Možete da održite ubedljiv govor i da održite profesionalni ton i govor tela? Onda ne čekajte ni tren i pridružite se našim učenicima u diskusiji raznih tema. „Speech and Debate” je sekcija koja menja život i priprema učenike za univerzitete, karijeru i budućnost. Debatama se obučavate u javnom nastupu, gracioznom izvođenju pod pritiskom i kritičkom razmišljanju.

Benefiti: Razvijanje razumnih i logičnih argumenata, preuzimanje inicijative i vođstva, usavršavanje istraživačkih veština, razvijanje kritičkog mišljenja, organizacionih sposobnosti, ubeđivanja i komunikacije.

ISMUN Club (sekcija koju vode učenici)

Ako se priključite sekciji ISMUN, možete učestvovati u zanimljivom izazovu koji donosi simulacija debate u Ujedinjenim nacijama. Preuzimajući uloge šefova komiteta i delegata, diskutovaćete o važnim aktuelnim globalnim pitanjima koristeći komunikacijske veštine, ogromno znanje i diplomatski pristup. Dok predstavljate određenu zemlju, od vas se očekuje da se pozabavite problemom sa stanovišta postojeće regulative i politike te zemlje, što će vas podstaknuti da razmišljate iz različitih uglova.

Benefiti: Razvijanje kritičkih, analitičkih i globalnih perspektiva i negovanje internacionalnog načina razmišljanja.

Muzička sekcija

Da li voliš da pevaš i želiš da ponosno predstavljaš našu školu? Ako je tvoj odgovor “da”, imamo sjajno mesto za tebe – školski hor! Dođi da sa nama pevaš i komponuješ školsku himnu. A ako te to ne zanima, ali ipak voliš muziku ili sviraš neki instrument, slobodno nam se pridruži. Pripremi se da prevaziđeš svoj strah od javnog nastupa i neka se tvoj glas čuje.

Benefiti: Učenici će pevati, komponovati, igrati, i čak svirati instrumente! Time što omogućujemo svojim učenicima da pokažu svoje talente dok se istovremeno zabavljaju, mi im pomažemo da razviju svoje raznovrsne kompetencije, pritom uzimajući u obzir njihova interesovanja.

Kako da izaberete?

Izaberi koliko god sekcija želiš i uživaj u njima.

Sekcije su izborne, dakle, nije obavezno da izabereš bilo koju od navedenih vannastavnih aktivnosti ukoliko se ne pronalaziš u njima. Međutim, ukoliko se opredeliš za neku od njih, ona postaje obavezna i važno je da redovno i dosledno dolaziš na časove kako bi zaista mogao da savladaš veštine koje se obrađuju na ovim sekcijama.

Odaberi neku od radionica i probudi svoju kreativnost. Naš tim stručnih saradnika pomaže ti da, osim svog intelektualnog, razvijaš i svoj emotivni integritet kroz razne vrlo korisne radionice i debatne sesije. Oni će ti pomoći da otkriješ svoje talente, primeniš svoja znanja u stvarnim situacijama i saznaš kako da ostvariš još više.

Oslobodi svoje talente, a mi ćemo te podstaći, podučiti i nagraditi!

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »