International School je učesnik međunarodnog projekta „EngLife”, koji je podržao Erasmus+, s ciljem implementiranja inovativne metodologije „EngLife”, koja će nastavu engleskog jezika podići na viši nivo uz korišćenje najmodernije tehnologije. Zajedno sa partnerima iz Irske, Italije, Poljske, Grčke i Estonije, International School razvija sistem podrške nastavnicima u njihovoj nameri da unapređuju svoja stručna znanja, pedagoške veštine i nastavne metode.

Koji je cilj ovog projekta?

Pokrenut je sa ciljem unapređenja profesionalnih kompetencija nastavnika engleskog jezika, te se ovim projektom realizuje ideja da kroz adekvatno koriščenje najsavremenije tehnologije nastavnici unaprede i sam nastavni proces, i to sredstvima koja su učenicima bliska i interesantna. Nastavnici su ohrabreni da znanje koje stiču na ovim projektima dele sa svojim kolegama i na taj način formiraju zajednicu kompetentnih nastavnika okupljenih oko istog cilja – učiniti nastavu što bogatijom, interaktivnijom i svrsishodnijom.

Metodologija „EngLife”, koja je konstitutivni deo ovog projekta, predstavlja vrhovni cilj International Schoola, a to je pravilno korišćenje svih raspoloživih i adekvatnih resursa radi unapređenja nastavnog procesa, ali i razvoja osoba koje vode taj proces. Jedan od takvih resursa svakako je savremena tehnologija, koja nudi širok spektar mogućnosti primene, obogaćujući pritom proces obrazovanja na mnogo nivoa – jedini uslov je da bude upotrebljena na pravi način.

Posvećenost razvoju i kontinuiranom usavršavanju

Za Erasmus projekte je dokazano da su kvalitetni i da imaju veliki ugled u društvu, jer su uvek usmereni na razvoj društvene zajednice zbog bavljenja raznim pitanjima od opšteg društvenog značaja. Budući da i International School svojim delovanjem takođe nastoji da bude jedan od nosilaca pozitivnih promena u društvu, saradnja između Erasmusa i International Schoola je sasvim očekivana.

Projekat „EngLife” predstavlja još jednu potvrdu kvaliteta International Schoola i njegovoj posvećenosti učenju, razvoju i napretku. Omogućivši nastavnicima sticanje međunarodnih kompetencija i kontinuirano usavršavanje, International School sprovodi u praksi sve za šta se zalaže u teoriji, a to je da učenje nikad ne prestaje i da škola treba da obezbedi nastavnicima sve resurse za sticanje kompetencija i unapređenje nastavne prakse, kako bi bili pravi primer učenicima International Schoola.

Projekat „Jačanje digitalne spremnosti nastavnika za celoživotno učenje engleskog jezika” omogućiće nastavnicima i učenicima International Schoola da napreduju i steknu ogromno znanje i iskustvo, zbog čega se raduju učešću u Erasmus projektima.

Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa partnerima:

  1. Atlantic Language (Ireland);
  2. Istituto Tecnico Tecnologico G. Malafarina (Italy);
  3. LO Dubiecko (Poland);
  4. CLV Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Bohaterek Pow stania Warszawskiego (Poland);
  5. International School (Serbia);
  6. Platon m.e.p.e (Greece);
  7. Nordic Edtech Forum N8 MTÜ (Estonia).

Koordinator projekta:

Luminar Foundation

Sastankom u Varšavi obeležen kraj Erasmus+ projekta „EngLife”

U Varšavi je održana konferencija pod nazivom „Teaching English for the Future: How to Teach English to Teens with the Use of Digital Tools”, koja je obeležila i kraj Erasmus+ projekta „EngLife”. Na konferenciji su pred velikim brojem zainteresovanih nastavnika iz Poljske predstavljeni alati za unapređenje kompetencija nastavnika engleskog jezika. „Superteachers from the future are…

Putovanje u Galvej u okviru projekta „EngLife” donelo uspomene za pamćenje

Nastavnik Milić Vukojičić i učenici Year 11 Elena Vezenkoska i Damjan Vezenkoski vratili su se iz Galveja, gde su, kao učesnici Erasmusovog projekta „EngLife”, boravili sedam dana. Za nastavnika Milića Vukojičića ovo putovanje u okviru projekta bilo je fantastično iskustvo: „Bili smo impresionirani inovativnim i efikasnim metodama nastave u školi „Atlantic Language School” koje u…

Predstavnici International Schoola posetili Irsku u okviru projekta „EngLife”

Milić Vukojičić, nastavnik predmeta Computer Science, otišao je u Irsku na nedelju dana sa Elenom i Damjanom Vezenkoski, učenicima Year 11, kako bi radili na Erasmus+ projektu „EngLife”.  Osnaživanje škola u ​​pripremi učenika da efikasno komuniciraju na engleskom jeziku  Projekat „EngLife” teži tome da osnaži škole u ​​pripremi učenika da efikasno komuniciraju na engleskom jeziku…

Ljubica Krstić dočekana u Grčkoj zajedno sa ostalim koordinatorima EngLife projektnog tima

Ljubica Krstić, nastavnica engleskog jezika, u okviru projekta „EngLife” učestvovala je na drugom transnacionalnom sastanku, održanom u Privatnoj školi „Platon” (Platon Private School), u Kateriniju, u Grčkoj, zajedno sa koordinatorima projektnog tima iz Irske, Poljske, Grčke i Italije. Ovom prilikom definisani su metodološki pristupi „Učenje zasnovano na projektima – Rešavanje problema – Kombinovano učenje –…

Nastavnici International Schoola učestvovali na EngLife Internacionalnom Erasmus + projektu

Nastavnici International School su od 31. maja do 3. juna bili gosti LO Dubiecko u Poljskoj u okviru projekta EngLife, koji za cilj ima da se obrazovne tehnologije koriste na inovativan način, kako bi se poboljšala stručna sposobnost nastavnika engleskog jezika koji predaju učenicima od 14 do 17 godina. Ovom prilikom, nastavnici su prisustvovali radionicama…

„EngLife” radionice o digitalnoj spremnosti u realizaciji profesora International Schoola

International School je ugostio partnere iz Irske, Italije, Poljske, Grčke i Estonije u okviru projekta za implementaciju inovativne metodologije „EngLife”.

Projekat „EngLife” u International Schoolu: Naši nastavnici ne prestaju da uče

U ponedeljak, 27. septembra, u prostorijama International Schoola održan je Međunarodni projektni sastanak „EngLife”, koji je podržala fondacija Erasmus+.

Osnaživanje učenja jezika zasnovanog na tehnologiji za učionice budućnosti

Posle učešća u Erasmus+ projektu „Girls Go Circular”, International School još jednom opravdava svoj uspeh!

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »