Da li će se moje dete uklopiti? Evo odgovora na vaše pitanje.

Jasno je da brinete o tome kako će se vaše dete snaći u novoj školi, sa novim drugarima, profesorima, predmetima, tehnologijama i stranim jezicima.

Nema razloga za brigu. U ovome niste sami.

International School vodi računa o svakom svom učeniku. Kako se snalazi? Da li razume predavanja na engleskom? Da li ume da rukuje novom tehnologijom u školi? Da li je u dobrim odnosima sa ostalim učenicima?

Ukoliko imate nedoumice u vezi s tim kako će izgledati prvi školski dani vašeg deteta u International Schoolu, upoznajte se da naprednim pedagoškim metodama koje se koriste i pomažu svakom detetu da se snađe i uklopi u novu sredinu.

Svaka prepreka se lako prevazilazi

Svaka promena u životu tinejdžera je velika jer se oni nalaze u najosetljivijem periodu. Zbog toga je važno da taj period prožive u školi koja stavlja akcenat na brigu o njihovim emocijama i koja razume njihove potrebe.Elena Cuca

Pohađam završnu godinu u International Schoolu i za ove četiri godine škola mi je omogućila mnoge opcije poput programa „Međunarodna nagrada vojvode od Edinburga” ili „Učenik-tutor”, kojima sam obogatila svoj akademski portfolio.

Vaše dete nije sigurno u svoj engleski?

Obezbedili smo besplatan kurs engleskog jezika za učenike IB Diploma programa i Cambridge International programa.

Ukoliko želite da vaše dete pohađa International Baccalaureate Diploma Programme ili Cambridge International program International Schoola, a niste sigurni da li je njegov nivo znanja engleskog jezika dovoljan za pohađanje nekog od ova dva programa, pronaći ćemo adekvatno rešenje. Možete iskoristiti besplatan kurs engleskog jezika koji je obezbeđen za učenike IB Diploma programa i Cambridge International programa ili se odlučiti za Kombinovani program, koji će vaše dete postepeno uvesti u učenje na stranom jeziku.

Pozovite nas, zakažite sastanak i zajedno ćemo razmotriti koja je najbolja opcija.

Kako se učenici snalaze sa tehnologijom u nastavi?

Oni je obožavaju!

Najmodernija tehnologija koja se koristi u nastavi i učenju je user friendly i veoma je laka za korišćenje, a profesori uvek imaju razumevanja i pomažu onima koji se u prvom trenutku ne snađu ili ih do sada nisu upoznali. Učenicima su tableti i aplikacije bliski i koriste ih svakodnevno za zabavu, a sada će otkriti i njihovu edukativnu stranu.

Želite da vaše dete razvije svoja interesovanja?

International School od interesovanja učenika stvara njihova buduća zanimanja.

Svaki učenik se razlikuje i ima svoja interesovanja, navike, želje i potrebe. Te razlike su ono što International School čini bogatijom. Zato se u školi poštuje sve što mlade osobe čini posebnim, dok se različitosti neguju i služe da bismo naučili više jedni o drugima. Milica_Prvulj (1)

International School ima program i pristup deci kao što je moje dete, koje je završilo osnovnu školu maltene u inostranstvu, a dva razreda u Srbiji, i nikad se nije uklopilo u taj način učenja.

U International Schoolu, učenici i njihov uspeh su uvek na prvom mestu. Zbog toga je rad na njihovom individualnom razvoju od ključne važnosti, a pojedinačni talenti i afiniteti se poštuju i unapređuju.

Među učenicima ima onih koji vole nauku ili umetnost, onih koje interesuje savremena tehnologija i IT, kao i onih koji su dobri govornici ili sportisti. Ova škola ne sputava talente i interesovanja, već ih razvija, pruža prilike i formira ljude koji znaju šta je timski duh i kvalitetna saradnja.

Vaše dete se bavi sportom?

Izaberite školu sa najboljim uslovima za mlade sportiste.

International School je fleksibilna, sa posebnom pažnjom izlazi u susret sportistima i ostalim talentovanim učenicima koji pored škole imaju i druge obaveze. Putem eLearning platforme, mogu da nadoknade sve što propuste u školi kada su na pripremama ili na međunarodnim takmičenjima.
Potrebni su im samo internet konekcija i 24 sata dnevno su im na raspolaganju Live predavanja iz učionice, lekcije, zadaci, profesori… Video-predavanja mogu služiti za učenje, ali i za ponavljanje, a putem ove platforme učenici mogu da provere svoje znanje, popunjavajući testove na temu svake zasebne lekcije ili oblasti.Lara Todorovic

International School je uvek izgledao kao pravi izbor za mene jer sam znala da mi je potrebna škola koja će mi pomoći da postignem željeni uspeh na akademskom i sportskom planu. Podrška škole mi je zaista značila na svim golf turnirima i testovima koje sam imala prethodnih godina.

Koja je uloga pedagoga i psihologa?

Oni aktivno pružaju podršku u učenju, razvoju i odrastanju.

Pedagog i psiholog su tu kako bi pomogli učenicima da savladaju konflikte i prepreke u učenju, odrastanju i međuljudskim odnosima na koje nailaze u adolescentskom periodu.

Oni su stalno u kontaktu sa učenicima i zato mogu brzo da prepoznaju ukoliko se kod nekoga pojavi problem sa učenjem, nedostatkom koncentracije i motivacije ili u odnosima sa vršnjacima. Psiholog i pedagog pomažu učenicima i roditeljima da zajedničkim snagama pronađu najbolje rešenje za svaki problem.

Takođe, pružaju im pomoć u pronalaženju odgovarajućih stilova učenja za svakog pojedinca u odnosu na njegov tip ličnosti. Na ovaj način postiže se efikasno i dugotrajno učenje, a gradivo postaje interesantnije. Redovno se organizuju radionice na različite aktuelne teme, koje kod učenika razvijaju toleranciju i socijalnu inteligenciju.Dragana_Matejić

Mislim da International School osluškuje potrebe dece, potrebe društva, ima moderan sistem obrazovanja, primenjuje u nastavi tehnologiju sa vizuelnim prezentovanjem, koja će im dosta olakšati povezivanje gradiva koje su naučili.

Šta možete da očekujete od mentora?

Zato što je važno da pored sebe imaju nekog kome veruju.

Mentori su tu za sve potrebe učenika. Oni pružaju emotivnu podršku i pomažu studentima da prevaziđu svaku prepreku sa kojom se suočavaju, bilo da je u vezi sa učenjem ili uklapanjem u novu sredinu. Učenici imaju poverenja u svoje mentore i uvek sa njima mogu da se posavetuju, čak i oko najmanjih problema. Sa svojim mentorima, učenici su u stanju da prevaziđu svaki izazov i da nauče kako da se nose sa svim stvarima koji čekaju na horizontu.

Šta možete da očekujete od profesora?

Najveći uspeh modernih profesora je uspeh njihovih učenika.

Profesori svakodnevno rade na tome da predmeti budu jednako edukativni i zabavni. Oni poznaju svoje učenike i znaju na koji način da im priđu i objasne gradivo, tako da ono bude razumljivo.
Učenici u svakom trenutku mogu da zatraže pomoć, a profesori im izlaze u susret i rade sa njima na lekcijama, sve dok one ne postanu potpuno jasne. Uspeh svakog profesora International Schoola meri se uspehom njegovih učenika.
Stasa Milenkovic

Završna sam godina u International Schoolu i za ove četiri godine postigla sam najbolje rezultate na Kembridž ispitima. Bila sam u 3% najboljih učenika na svetu i za taj uspeh dobila priznanje „Cambridge Distinction”. Uz pomoć International Schoola i nastavnika uspela sam da se upišem na nekoliko najboljih svetskih univerziteta.

Svako dete će se uklopiti

Profesori, pedagog i psiholog organizovano rade na tome da svaki novi učenik bude prihvaćen, da se uklopi u odeljenje i sprijatelji sa ostalima. Putem razvoja tolerancije oni ohrabruju učenike da pokažu solidarnost, kao i da uče jedni od drugih.

U International Schoolu nijedan učenik nije usamljen, niti prepušten sam sebi, već se brigom i podrškom prevazilaze svi problemi i sigurnim korakom ide ka uspešnoj budućnosti. Podrška za nove učenike mnogo znači i mi smo to prepoznali.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »