Jedan od najvećih iskoraka u promeni klasičnog obrazovnog procesa predstavlja učenje na daljinu, odnosno učenje putem interneta. Praksa dokazuje da je pedagoški i didaktički značaj ovakvog načina učenja izuzetno veliki.

Zato, s obzirom na prirodu savremene usmerenosti naše škole, osećamo posebnu odgovornost i potrebu da podignemo svest o neophodnosti promena u obrazovnom procesu i korišćenju svih prednosti koje ovakav vid učenja nosi sa sobom, kao i da prenesemo svoje znanje i dugogodišnje iskustvo u oblasti obrazovanja na daljinu.

Za učenike International Schoola budućnost je već stigla

Pored pohađanja tradicionalne nastave u učionicama, učenicima International Schoola omogućili smo i da nastavu prate onlajn, putem jedinstvene Distance Learning platforme.

Platforma je dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji. Rezultat je višegodišnjeg rada i ekspertize tima naših stručnjaka, koji čine eminentni znalci iz oblasti obrazovanja, softverski inženjeri, programeri, administratori, autori onlajn-kurseva, pedagozi i psiholozi. Za njeno besprekorno funkcionisanje i razvoj, kao i za podršku korisnicima, brine tim od 15 inženjera i svi profesori naše škole. Na platformi su i video-snimci, audio-snimci, interaktivne aplikacije sa snimljenim radom ekrana računara pri upotrebi odgovarajućih programa i omogućen je kontakt sa profesorima u realnom vremenu preko interneta.

Da biste se uverili u funkcionalnost i lakoću korišćenja onlajn-platforme za pomoć u učenju, pogledajte eLearning demo:

Prednosti učenja putem onlajn-platforme

Dostupnost 24/7

Učenici mogu pristupiti lekcijama sa bilo kog odabranog mesta u svakom trenutku.

Jednostavna upotreba

Korišćenje onlajn-platforme i praćenje nastave putem nje vrlo su jednostavni.

Interaktivne video-lekcije

Interaktivnim lekcijama povećava se aktivnost i zainteresovanost učenika za gradivo.

Ponavljanje lekcija

Mogućnost neograničenog preslušavanja lekcija pomaže boljem utvrđivanju gradiva.

Zanimljivi nastavni materijali

Učenicima su dostupni video, audio i tekstualni materijali koji nastavu čine zanimljivijom.

Testovi provere napretka

Rešavanjem dostupnih onlajn-testova, učenici su u prilici da prate svoj napredak.

iOS i Android aplikacije za mobilno učenje: Sve što vam je potrebno sada je još dostupnije

Da li ste zamišljali da vaša škola prati sve svetske trendove? Da li biste želeli da učite na potpuno drugačiji, moderan način, da usvajanje znanja bude još lakše i brže i da isprobate nešto jedinstveno u oblasti obrazovanja u regionu?

Kreirali smo za vas još jedan alat podržan savremenim tehnologijama – iOS i Android aplikaciju International Schoola koja vam omogućava pristup online platformi za još lakše, zanimljivije i interaktivnije učenje preko vašeg telefona ili tablet uređaja.

Gde god da se nalazite, u parku, kolima, kafiću, sada možete pristupiti interaktivnim materijalima za učenje i na najlakši način proširiti svoja saznanja. Sve što želite da saznate – sada će vam biti mnogo dostupnije.

Možete četovati sa svojim profesorima u svakom trenutku, rešavati razne testove, gledati zanimljive video materijale. Uživo možete pratiti razna predavanja i seminare, razmenjivati utiske i znanja sa ostalim učenicima. Još više ćete moći da upotpunite svoje znanje

Preuzmite iOS i Android aplikaciju odmah

Besplatnu iOS ili Android aplikaciju možete preuzeti veoma jednostavno, preko App Store ili Google Play Store prodavnica ili klikom na slike pored.

Interaktivno sticanje kvalitetnijih znanja, po meri novih generacija

Proces učenja putem interneta ima veliki broj prednosti u odnosu na uobičajeno izvođenje nastave. Cilj ovakvog načina učenja jeste da, između ostalog, nastavu oslobodi prostorno-vremenskih ograničenja i učini je kvalitetnijom, interaktivnijom i svestranijom. Učenik u svakom trenutku može pristupiti informacijama i ima više vremena za samostalan rad i razmenu informacija i mišljenja sa nastavnikom i učenicima.

Takođe, u okviru platforme učenici najefikasnije i najobjektivnije mogu proveriti sopstveno znanje, tako što, nakon pređene lekcije ili oblasti, imaju na raspolaganju testove koji nedvosmisleno pokazuju koliko je zaista naučeno. Sistem će vam automatski obračunati procenat i broj poena i ukazati na greške koje ste napravili, kako biste se vratili kroz lekciju i ponovo prešli taj deo gradiva. Ista platforma se koristi i na kursevima za programere koji se izvode na ITAcademy (na primer na Java ili C# kursu).

Iskustvo pokazuje da učenje putem interneta nudi veliki broj pogodnosti. Ostaje samo da se obrazovanje prilagodi novinama i iskoristi mogućnosti koje one pružaju. Mi smo to našim učenicima već omogućili.

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »