Kao roditelj, suočavate se sa odlukom od presudne važnosti. Odabir prave institucije kojoj ćete poveriti obrazovanje svog deteta predstavlja čvrst temelj na kome vaše dete može da izraste u uspešnu odraslu osobu sa perspektivnom budućnošću.

Interesovanja, ambicije, radne navike i stav mlade osobe formiraju se tokom srednje škole, zbog čega su kompetentni nastavnici podjednako važni kao i najbolji doživljaj učenja, a sa druge strane, međunarodno priznata diploma otvoriće im širom vrata svih univerziteta na svetu.

Svi mi želimo samo najbolje za svoju decu, a to je upravo ono što naša škola nudi. International School podrazumeva sve ono najbolje što jedna obrazovna institucija može da ponudi. Naš cilj je da vašem detetu pomognemo da uspe, a njegov uspeh biće odraz pravih izbora koje ste vi kao roditelj doneli.

Zašto smo baš mi pravi izbor?

Visoki obrazovni standardi koji se primenjuju u našoj školi proizlaze iz čvrstog ubeđenja da je obrazovanje glavna pokretačka snaga budućnosti. Mi tražimo mnogo, ali mnogo i dajemo: odgovornost, poštovanje, rad i znanje. U našoj školi svaka ocena predstavlja objektivnu meru intelektualnog napora i rada uloženog u zadatak koji izgrađuje odgovornost za učenje kod učenika. To nam omogućava da održimo etički zdravo okruženje, u kome se neguju ispravne i tradicionalne obrazovne vrednosti paralelno sa inovativnim pristupom procesu učenja.

Naši nastavnici poseduju dugogodišnje iskustvo i izuzetan profesionalizam. Proces selekcije nastavnog osoblja trajao je duže vreme, ne zato što je procedura spora sama po sebi, već zato što želimo samo najbolje – kako Ajnštajn kaže – mi želimo samo nastavnike koji su u stanju da kod svojih đaka probude radost stvaralaštva i radost znanja. Ukratko, naši nastavnici su zahtevni, ali pravedni. Svaki učenik bira mentora na početku školske godine, i to onog sa kim može da se poveže i pored koga oseća emocionalnu sigurnost. Mentor igra ulogu posrednika između škole i roditelja – roditelji mogu da ga pozovu kad god imaju neko pitanje o procesu detetovog prilagođavanja društvenim i obrazovnim parametrima koji važe u International Schoolu.

Za nas je sreća vašeg deteta uvek na prvom mestu i zato želimo da se svaki učenik oseća prihvaćeno i da zna da će njegov talenat biti prepoznat i brižljivo negovan. Ukoliko je detetu potrebna podrška za učenje, mi ćemo je obezbediti. Mi nikada ne ostavljamo učenike da se sami snalaze i da se utope u moru drugih. Poštujući lični integritet svakog deteta, izgrađujemo njihovo samopouzdanje i ohrabrujemo ih da odlučno gaze napred ka svom cilju.

Iako se u pedagoškom smislu uglavnom držimo tradicije, sa metodičke tačke gledišta nastava u našoj školi je izuzetno inovativna i napredna na više nivoa. Premda strogi i zahtevni, naši nastavnici podržavaju interaktivnost na času i učenicima dozvoljavaju da preuzmu inicijativu i razvijaju svoje talente. Svaki teorijski element časa ima i praktičnu primenu, pa se različite metode usvajanja znanja međusobno dopunjuju. Pored tradicionalnih časova u učionici, učenici mogu da pristupe i virtuelnom okruženju za učenje, koje sadrži onlajn-kurseve i dodatni materijal za one koji žele dodatno znanje. Korišćenjem IT tehnologije kako unutar, tako i izvan učionice, mi razvijamo digitalnu pismenost kod učenika, dok ih različite školske sekcije i radionice pripremaju za životne veštine koje su jednako važne kao i znanje u svetu koji se neprekidno menja.

Učenici naše škole pohađaju nastavni program na  engleskom jeziku, odnosno Cambridge International program. Vaše dete stiče internacionalnu diplomu po završetku srednjeg obrazovanja.

Moderna petospratnica u centru Beograda opremljena je najmodernijim nastavnim sredstvima, dobro osvetljena i poseduje ergonomske stolice i interaktivne table. International School nudi i udobno namešten i ušuškan prostor za opuštanje, gde učenici mogu da ćaskaju i da se druže sa vršnjacima posle nastave. Na raspolaganju im je i školska kantina, gde mogu da ručaju i da se opuste tokom odmora. Ukoliko pak učenik poželi da svoje slobodno vreme provede u radu i učenju, to može da uradi u IT kabinetu opremljenom najmodernijim uređajima ili u biblioteci koja nudi knjige na srpskom i engleskom.

U doba u kome se deca suočavaju sa mnoštvom izazova, naša škola se obavezala da će boravak vaše dece u njoj učiniti bezbednim i prikladnim. Zbog toga naš sigurnosni sistem službenicima obezbeđenja omogućava da prate kretanje učenika u školi i u njenoj neposrednoj blizini. Svaki učenik je dužan da skenira svoju ID karticu na ulasku u školsku zgradu i izlasku iz nje, a učenici su takođe dužni da obaveste svog mentora ukoliko iz bilo kog razloga moraju da napuste školu pre završetka časova. Roditelji mogu da prate prisustvo svog deteta na časovima preko elektronskog dnevnika, a dužni su i da obaveste mentora ukoliko je dete sprečeno da pohađa nastavu.

Kao i svaka druga škola, i naša je imala teških trenutaka, ali trudimo se da ih prevaziđemo tako što ćemo uvek biti otvoreni za vaše predloge i molbe. Voleli bismo da nam uvek otvoreno saopštite šta možemo da učinimo za vas i vaše dete kako bi naša škola uvek bila mesto gde će se vaše dete osećati kao kod kuće.

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »