Pri izboru škole roditelji se trude da obezbede svom detetu pozitivno školsko okruženje i kvalitetno obrazovanje, pa o toj odluci moraju dobro promisliti i uzeti u obzir sve faktore koji jednu školu čine pogodnom sredinom za vaše dete u tako senzitivnom periodu razvoja.

U International Schoolu vam je dostupan Cambridge program za više razrede osnovne škole (Cambridge Lower Secondary 11–14 godina) i program srednje škole (Cambridge Secondary Advanced 14–19 godina), što je još jedna potvrda kvaliteta International Schoola.

Cambridge Lower Secondary – najkompletnije obrazovanje za vašeg starijeg osnovca i idealna osnova za dalje školovanje

Cambridge International Lower Secondary program je usmeren na dete i njegov sveobuhvatan razvoj. Program je koncipiran tako da razvija kompetencije učenika, njihovo znanje, kreativnost i životne veštine i donosi opšte blagostanje. Učenici koji pohađaju ovaj program razvijaju fundamentalne veštine koje će im biti potrebne za uspeh van škole, upravo zbog toga što im personalizovan program otvara mnogobrojne mogućnosti za dalji razvoj na polju obrazovanja.

Po najpristupačnijim cenama imate mogućnost da svom detetu pružite najmodernije svetsko obrazovanje dostupno na našim prostorima, a po završetku razreda srednje škole i uspešnog polaganja ispita vaše dete stiče svetski priznatu diplomu koja mu otvara vrata najprestižnijih univerziteta širom sveta.

Odgovore na sva pitanja u vezi sa upisom vašeg deteta u International School možete dobiti od naših stručnih savetnika pozivom na broj 011/40-11-220 ili popunjavanjem neobavezujuće online prijave, nakon čega će savetnici kontaktirati sa vama. A odgovore na pitanje zašto bi International School trebalo da bude vaš izbor možete pronaći u nastavku teksta.

1. Nastava na engleskom jeziku

Učenje na engleskom jeziku uvećava mogućnosti učenika, ali može predstavljati izazov. Cambridge International Lower Secondary program pruža priliku učenicima da razumeju nove koncepte i pojačava njihovo samopouzdanje kroz napredak u upotrebi engleskog jezika. Time što se strani jezik implementira u nastavu dok su učenici još u ranom uzrastu stiče se bolji kvalitet komunikacije u njegovom daljem korišćenju u praktične svrhe.

2. Prirodan prelaz sa osnovnog obrazovanja

Cambridge International Lower Secondary program učenicima pruža priliku da na konstruktivan način uđu u nastavu predviđenu za prelazni period do srednjoškolskog obrazovanja, da se lakše prilagode i efektivno implementiraju stečene veštine na višem nivou budućeg školovanja.

3. Veće mogućnosti za nastavak školovanja

Koncept Cambridge International Lower Secondary programa takav je da potencira praksu otvorene zajednice, što se postiže upravo nastavom na najkorišćenijem svetskom jeziku. Ovaj pristup efektivan je i u tome što učenicima lakše otvara vrata za nastavak školovanja u internacionalnom okruženju bilo gde na svetu, budući da je poznavanje stranog jezika ne samo nužnost zbog mogućnosti komuniciranja već i prednost zbog pružanja više prilika i opcija za uspeh.

4. Raznovrstan izbor predmeta

Kurikulum Cambridge International Lower Secondary programa postavljen je prema globalnim standardima obrazovanja, sa rasponom i izborom predmeta koji postavljaju izazov pred učenike, pripremajući ih za raznolike mogućnosti koje im kompletiranje ovog programa obezbeđuje u budućnosti.

Pored glavnih predmeta – engleskog jezika, matematike i nauke, program sadrži još niz važnih predmeta poput umetnosti i dizajna, digitalne pismenosti i globalnih perspektiva – svi su deo internacionalne i multidisciplinarne koncepcije ovog modula.

5. Globalna zajednica sa kredibilitetom

Upisom na Cambridge International Lower Secondary program učenici postaju deo Cambridge Pathwaya, te se pridružuju globalnoj zajednici učenika od preko 10.000 škola u preko 160 zemalja. Razvija se globalni i multikulturalni pogled na svet, a cilj International Schoola je da učenike pripremi za uspeh u svetu koji se neprestano i brzo menja. Ideja ovog programa je da neguje lokalnu kulturu, sve vreme imajući u vidu položaj učenika u globalnom kontekstu.

6. Nastava posebno prilagođena uzrastu

Svaki Cambridge International Lower Secondary kurikulum pokriva uzrast učenika od 11 do 14 godina, što u ovakvom modulu pokriva razrede od Year 7 do Year 9. U zavisnosti od toga kada učenik započne školovanje na programu, nastava mu se prilagođava u skladu sa njegovim kompetencijama, potrebama i uzrastom.

7. Priprema za IGCSE ispite

Kada učenici stignu do uzrasta od 14 godina, prelaze u Upper Secondary program – dvogodišnji period pripreme za konačnu kvalifikaciju na Cambridge programu – u pitanju su IGCSE ispiti u Year 11. Cambridge International Lower Secondary program predstavlja potpunu pripremu za njih, osiguravajući uspešno polaganje i efektivan nastavak školovanja po Cambridge programu. IGCSE ispiti postoje u okviru Cambridge International Lower Secondary programa, namenjenog srednjoškolcima, kako bi im se obezbedio kredibilitet za obrazovanje u najboljim akademskim ustanovama.

8. Holistički plan i program

Program pruža mogućnost učenicima da naprave personalizovanu kombinaciju glavnih i ekstenzivnih predmeta, tako da im takav koncept dozvoljava da steknu duboko i temeljno znanje iz predmeta koji ih zanimaju, a da manje vremena posvećuju ostalim predmetima. Ovakav program dopušta učenicima da pronađu predmete u kojima su dobri i da im posvećuju pažnju, a to automatski daje najbolje rezultate na testovima i poboljšane šanse za više školovanje. Pored glavnih predmeta, koji su organizovani prema Cambridge International kurikulumu, učenici su slobodni da izaberu predmet iz ponude ekstenzivnih kurseva prema svojim afinitetima.

9. Podržavanje aktivnog pristupa učenju

Nastavni pristup Cambridge International Lower Secondary programa teži da od učenika stvori uspešne ljude koji su spremni za moderan svet. Kroz različite oblike aktivne interakcije sa svojim predavačima, učenici grade svoje kritičko mišljenje, saradnju i komunikacione veštine tako što izražavaju svoju kreativnost, istražuju i preispituju svet oko sebe.

10. Najkvalitetniji resursi za učenje

Učenici koji pohađaju Cambridge International Lower Secondary program imaju pristup najkvalitetnijim udžbenicima, odobrenim od strane eksperata u oblasti obrazovanja i vrednovanim prema strogim i visokim kriterijumima. Osigurali smo učenicima da je materijal iz kog uče u skladu sa kapacitetima Cambridge International Lower Secondary kurikuluma, kao i da mu je fokus na znanju i veštinama prikladnim za dati uzrast. Kako bismo ostali verni fleksibilnosti programa, ohrabrujemo nastavnike da koriste različite metode i resurse u nastavi da bi obezbedili najkvalitetniju edukativnu podršku za svoje časove.

Već je počeo upis za generaciju 2022/2023 – iskoristite pogodnosti ranog upisa

Svi navedeni razlozi su kriterijumi koje roditelji imaju na umu kada biraju školu za svoje dete, a International School je koncipiran upravo na njima i svetskim standardima koji su dokazano najbolji za razvoj deteta u školskom sistemu. Vi, kao i svaki posvećen roditelj, želite svom detetu da obezbedite kvalitetno školovanje i time mu povećate šanse za uspešnu budućnost.

Prijavite se odmah ili nas pozovite na 011/40-11-220 i obezbedite svom detetu kvalitetno školovanje za potpun intelektualni razvoj >>

Register
Upis za generaciju 2023/24. je u toku! Prijavite se ovde »