Cambridge IGCSE program za učenike Year 10 i Year 11

Program IGCSE (International General Certificate of Secondary Education), prema kojem rade učenici Year 10 i Year 11 International Schoola, predstavlja najpopularniju međunarodnu kvalifikaciju na svetu za učenike od 14 do 16 godina.

Program priznaju vodeće svetske obrazovne institucije, zbog čega isti predstavlja internacionalni pasoš za napredak i uspeh. Razvijan je i testiran prethodnih 25 godina i škole širom sveta smatraju ga proverenim putem za akademski razvoj učenika.

Ovaj program kod učenika razvija znanje, razumevanje i veštine u pogledu:

 • sadržaja predmeta
 • primene znanja u poznatim i nepoznatim situacijama
 • intelektualne radoznalosti
 • fleksibilnosti i prilagođavanja promenama
 • rada i komunikacije na engleskom
 • uticaja na ishode učenja
 • kulturološke svesti

Ovaj pažljivo dizajniran program omogućava učenicima ne samo da unaprede svoja znanja već i da razviju kreativno, kritičko i problemsko mišljenje. Ukratko, predstavlja odličnu odskočnu dasku za naredni, napredni nivo.

Cambridge ICE – odskočna daska za napredni nivo

Na kraju Year 11 i Cambridge IGSCE programa, učenici dobijaju međunarodnu diplomu International Certificate of Education (ICE) Cambridge Univerziteta i prelaze na viši nivo, takozvani Advanced ili A-level. Da bi zaslužili ovu prestižnu diplomu kao potvrdu znanja koja su sticali prethodne dve godine, neophodno je da sa zadovoljavajućom ocenom polože svih sedam predmeta koje su pohađali. ICE diploma učenicima omogućava da nastave školovanje na naprednom Cambridge A-level programu, bilo u International Schoolu, bilo u inostranstvu. ICE diplomu priznaju ne samo visokoškolske ustanove i poslodavci širom sveta kao dokaz izuzetnih akademskih dostignuća već je mnogi univerziteti čak i zahtevaju pri upisnoj proceduri.

Posetite Cambridge veb-sajt za više informacija:

Cambridge ICE

Cambridge napredni A-level za učenike Year 12 i Year 13

Hiljade učenika širom sveta uspeva da zauzme mesto na vodećim svetskim univerzitetima upravo zahvaljujući tome što su dobili diplomu AICE (Advanced International Certificate of Education).

Ovaj program potpuno priprema učenike da razumeju suštinu predmeta i kod njih razvija nezavisno mišljenje.

Radimo prema programu koji priznaju i vrednuju univerziteti širom sveta i koji kod naših učenika razvija znanje, razumevanje i veštine u pogledu:

 • suštinskog razumevanja predmeta
 • nezavisnog mišljenja
 • primene znanja i razumevanja novih, kao i poznatih situacija
 • logičkog razmišljanja i prezentovanja koherentnih argumenata
 • procenjivanja i odlučivanja
 • rada i komunikacije na engleskom

Cambridge AICE diploma – dokaz znanja i sposobnosti

Po završetku naprednog A-levels programa, odnosno nakon Year 13, učenici mogu da steknu prestižne Advanced International Certificate of Education (AICE) diplome. AICE diploma podrazumeva takozvani zlatni standard Cambridge kvalifikacija i obuhvata sva znanja koja se stiču tokom ovog programa – znanja iz jednog od paketa za koji se učenik opredelio u III i IV godini gimnazije. Posedovanje ove diplome, osim što ukazuje na visok nivo znanja učenika, svedoči i o tome da je on naučio da razmišlja kritički, da analizira podatke do kojih je došao i da svoje znanje prezentuje na najbolji način. Ukratko, Cambridge AICE diploma predstavlja dragocenu ulaznicu za dalje usavršavanje na najuglednijim univerzitetima širom sveta ali i za poslove u vodećim svetskim kompanijama.

Posetite Cambridge vebsajt za više informacija:

Cambridge AICE
➪ Cambridge AICE Diploma recognition

Leave a Reply

Register
Upis za generaciju 2023/24. je u toku! Prijavite se ovde »