U skladu sa savremenim usmerenjem i nastojanjima da pored internacionalnog obrazovanja predviđenog prestižnim kurikulumima pruži i brojna praktična dodatna znanja i veštine iz drugih oblasti, International School omogućava svojim učenicima pohađanje dodatnih kurseva putem interaktivne online platforme za pomoć u učenju.

 

Digitalni bedževi kao vredna potvrda dodatnih znanja i veština

 

Pohađanjem ovih kurseva učenici ne samo da stiču nova znanja iz najrazličitijih oblasti od programiranja, preko tradicionalnih i digitalnih poslovnih veština, sve do umetnosti i jezika, već i dobijaju jedinstvene digitalne bedževe, koji svedoče o njihovim novostečenim kompetencijama.

Na taj način International School je jedina škola u regionu koja omogućava svojim učenicima ne samo dobijanje vredne internacionalne diplome već i posedovanje u današnjem svetu izuzetno cenjenih digitalnih kredencijala.

Usvajanje dodatnih znanja u International Schoolu je interaktivno, zabavno i digitalno proverljivo, jer za svaki uspešno završen kurs učenici dobijaju digitalne bedževe – najnoviji svetski trend u obrazovanju i budućnost sertifikacije.

Digitalni bedževi – blokčejn tehnologija u obrazovanju

Šta su zapravo digitalni bedževi i zašto su danas toliko cenjeni i popularni kod internacionalnih poslodavaca i obrazovnih institucija?

Prema globalnom telu za digitalne bedževe, IMS Global Consortium digitalni bedž predstavlja „digitalni zapis o određenom ostvarenju, odnosno proverljiv kredencijal koji opisuje konkretnu veštinu koju je demonstrirao pojedinac i često uključuje dokaz o tome kako je samo postignuće evaluirano.”

Jednostavno rečeno: digitalni bedž predstavlja vizuelnu reprezentaciju stečenog znanja i veštine, ali i mnogo više od toga. Kao rezultat primene blokčejn tehnologije, svaki takav bedž sadrži čitljiv set metapodataka koji omogućavaju njegovu verifikaciju. Na osnovu tih metapodataka saznaje se ko je nosilac bedža, ko ga je izdao, koji su kriterijumi ispunjeni, trajanje sertifikata i drugi relevantni podaci.

Drugim rečima, pored diplome, digitalni bedž predstavlja važno individualno, internacionalno prepoznatljivo svedočanstvo o učenikovim kompetencijama.

Zbog čega su digitalni kredencijali budućnost?

U sklopu ciljeva celoživotnog učenja Evropska unija odredila je razvoj novih veština građana kao neophodan uslov ekonomskog oporavka i digitalne zelene tranzicije. Svaki pojedinac se ohrabruje da usvaja nova i razvija postojeća znanja i veštine tokom čitave svoje profesionalne karijere, jer je to jedini put da se na pravi način odgovori na brze i dinamične promene u znanjima, veštinama i poslovima kojima se odlikuje 21. vek.

Posedovanje digitalnih bedževa digitalno je svedočanstvo da pojedinac vlada određenim znanjima i veština, odnosno da poseduje odgovarajuće kompetencije, što je, pored diplome, jedno od glavnih svedočanstva koje poslodavac uzima u obzir.

U svetu koji se sve više seli u digitalnu sferu upravo ovakve vrste digitalnih svedočanstava sve više predstavljaju neophodnu stavku u akademskim i profesionalnim CV-jevima pojedinca.

Digitalno svedočanstvo koje pomaže učenicima da se izdvoje

U akademskom i profesionalnom svetu diploma je izuzetno važna, međutim, osim nje danas se izuzetno ceni posedovanje dodatnih znanja i veština. Digitalni bedževi su rezultat primene najsavremenijih tehnologija u obrazovanju i lako proverljivo svedočanstvo koje govori da pojedinac vlada dodatnim kompetencijama.

Otuda brojne uspešne internacionalne kompanije, kao i ugledne obrazovne ustanove, promovišu posedovanje i vrednost digitalnih bedževa koji se tiču dodatnih obuka i edukacije. Pojedinci koji ih poseduju imaju veće šanse da upišu željeni fakultet ili dobiju posao za koji su konkurisali.

Digitalni bedževi kao vredna potvrda kompetencija naših učenika

Kako bi svojim učenicima obezbedio najbolju internacionalnu edukaciju, pored prestižnih kurikuluma, International School omogućio je i dodatno usvajanje znanja i veština putem inovativne online platforme. Učenik sam bira dodatne kurseve koje želi da pohađa, a po njihovom uspešnom kompletiranju dobija prestižni digitalni bedž kao internacionalno priznanje znanja, veština i kompetencija usvojenih na datom kursu.

Na taj način učenici pored neke od veoma cenjenih internacionalnih diploma poseduju i digitalne bedževe kao svedočanstvo svojih dodatnih kompetencija, čime se njihove šanse za uspeh u daljoj akademskoj i profesionalnoj karijeri značajno povećavaju.

International School – uvek u toku sa savremenim obrazovnim razvojem

U skladu sa zahtevima vremena i najnovijim svetskim obrazovnim trendovima, International School u svoju nastavnu praksu uvodi blokčejn tehnologiju. Jedan od načina njene primene jesu upravo digitalni bedževi koje učenici dobijaju po završetku dodatnih kurseva putem online platforme.

Iako veoma cenjena, formalna diploma danas nije dovoljna, ono što će izdvojiti vaše dete jeste posedovanje različitih vrednih i proverljivih digitalnih bedževa. Oni ne svedoče samo o njegovim novostečenim sposobnostima i kompetencijama nego i o spremnosti da se stalno usavršava i ide u toku sa vremenom, što je osobina koja se izuzetno ceni u savremenom akademskom i poslovnom okruženju.

Za učenike International Schoola budućnost je već stigla.

Register
Upis za generaciju 2024/25. je u toku! Prijavite se ovde »