School stories

Postala je tradicija da učenici International Schoola učestvuju na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika „Hippo”. Ovoga puta International School se ponosi činjenicom da je učenik Year 12 Petar Tomić pokazao sjajne rezultate i kvalifikovao se za finale, koje će se održavati onlajn od 14. septembra. 

Ovo je bila prilika da Petar pokaže svoje znanje, što je on nesumnjivo i učinio kao jedan od četiri učenika koji će se takmičiti u finalnoj rundi. 

O organizaciji „Global Hippo” 

Takmičenje „Hippo – engleski bez granica” je međunarodno takmičenje koje promoviše engleski jezik, podstiče učenike širom sveta da se takmiče u znanju engleskog i poboljšava saradnju između profesora. Ono podstiče razvoj zajedničkog osećaja identiteta i integracije i služi kao uzor mladim ljudima koji žive u zajednici.  

Glavni ciljevi su stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i takmičarskog duha među mladim ljudima iz svih krajeva sveta zainteresovanih za engleski jezik. 

Verujemo da učešće u različitim takmičenjima može da pomogne našim učenicima u njihovom daljem obrazovanju, da im omogući da usavrše svoje veštine upravljanja vremenom, te da im pruži osećaj istinske odgovornosti. U iščekivanju finalne runde, koja će se održati sredinom septembra, navijamo za Petra i ne sumnjamo da će imati slične uspehe u budućnosti!