EngLifeErasmusSchool stories

U Varšavi je održana konferencija pod nazivom „Teaching English for the Future: How to Teach English to Teens with the Use of Digital Tools”, koja je obeležila i kraj Erasmus+ projekta „EngLife”. Na konferenciji su pred velikim brojem zainteresovanih nastavnika iz Poljske predstavljeni alati za unapređenje kompetencija nastavnika engleskog jezika.

„Superteachers from the future are among us”

Nastavnik informatike Milić Vukojičić je kroz svoje predavanje pod nazivom „Superteachers from the future are among us” objasnio kako se ocenjuju profesionalne kompetencije nastavnika jezika. Milićeva interaktivna prezentacija izazvala je veliku pažnju učesnika koji su bili fokusirani na unapređenje svojih iskustava u nastavi i učenju.

Sticanje novih znanja i njihova primena u praksi kroz kreativnu radionicu

Zainteresovani nastavnici imali su priliku da saznaju nešto više o samom istraživanju, EngLife metodologiji, digitalnim alatima, alatu za samoprocenu nastavnika engleskog jezika i predlogu za pristup korišćenju tehnologije u nastavi. Zahvaljujući interesantnim predavanjima, imali su priliku da steknu nova znanja i da ih oprobaju u praksi kroz kreativnu radionicu osmišljenu posebno za njih.

Unapređivanje profesionalnih kompetencija korišćenjem najsavremenije tehnologije

Projekat „EngLife” pomogao je nastavnicima engleskog jezika da unaprede profesionalne kompetencije korišćenjem najsavremenije tehnologije, koja unapređuje sam nastavni proces, i to sredstvima koja su učenicima bliska i interesantna. Nastavnici su ohrabreni da znanje koje su stekli na ovom projektu podele sa svojim kolegama i na taj način formiraju zajednicu kompetentnih nastavnika okupljenih oko istog cilja – učiniti nastavu što bogatijom, interaktivnijom i svrsishodnijom.