BlogSchool stories

Ljubica Krstić, nastavnica engleskog jezika, u okviru projekta „EngLife” učestvovala je na drugom transnacionalnom sastanku, održanom u Privatnoj školi „Platon” (Platon Private School), u Kateriniju, u Grčkoj, zajedno sa koordinatorima projektnog tima iz Irske, Poljske, Grčke i Italije.

Ovom prilikom definisani su metodološki pristupi „Učenje zasnovano na projektima – Rešavanje problema – Kombinovano učenje – Metodologija zasnovana na dramama – Učenje zasnovano na saradnji – Gejmifikacija – Učenici tutori i Flipped Classroom”, koji će eksperimentalno biti implementirani početkom sledeće školske godine.

Sastanak je bio sjajna prilika za razmenu iskustava i znanja iz ove oblasti, ali i za upoznavanje sa metodama koje kolege u Evropi koriste u nastavi.

Nastavnica Ljubica se iz Grčke vratila obogaćena stručnim znanjem i novim prijateljstvima. Ovo je bila jedinstvena prilika da svi upoznaju ovaj prelepi grad i uživaju u njegovim zadivljujućim prizorima, a sve zahvaljujući gostoljubivom osoblju Privatne škole „Platon”.

International School kontinuirano radi na usavršavanju metodologija za korišćenje tehnologija u nastavi, samo što je ovaj put to bilo u saradnji sa internacionalnim partnerima.