EngLifeErasmusSchool storiesPutovanje u Galveru u okviru projekta „EngLife” donelo uspomene za pamćenje

Nastavnik Milić Vukojičić i učenici Year 11 Elena Vezenkoska i Damjan Vezenkoski vratili su se iz Galveja, gde su, kao učesnici Erasmusovog projekta „EngLife”, boravili sedam dana.

Za nastavnika Milića Vukojičića ovo putovanje u okviru projekta bilo je fantastično iskustvo: „Bili smo impresionirani inovativnim i efikasnim metodama nastave u školi „Atlantic Language School” koje u svoj program učenja jezika uključuju praktične situacije iz stvarnog života. Bilo je zaista inspirativno videti pozitivan uticaj ove škole na sposobnosti učenja jezika njenih učenika. Pored saradnje sa školom, imali smo priliku i da istražimo grad, a takođe smo se sastali sa lokalnim preduzećima i organizacijama kako bismo razgovarali o potencijalnim partnerstvima i saradnji. Bilo je neverovatno videti njihov entuzijazam i interesovanje za rad sa partnerima projekta „EngLife” kako bi svojim zaposlenima i klijentima pružili mogućnosti za učenje jezika.”

Putovanje u GalveruDok su Elena i Damjan pohađali nastavu u školi „Atlantic Language School” u Galveju sa vršnjacima iz drugih partnerskih škola iz Italije, Poljske, Grčke i Estonije, njihovi nastavnici su razrađivali nastavnu metodologiju.

„Nedelju dana provedenih u Galveju sa vršnjacima iz drugih zemalja nikada neću zaboraviti. Iako smo imali časove svakog dana, nastavnici i škola domaćin „Atlantic Language School” potrudili su se da nam svima bude što zabavnije. Posle nastave imali smo vremena da istražimo grad i lokalne atrakcije, kao i da se družimo i bolje upoznamo. Nadam se da je svima bilo ovako lepo kao meni tih sedam dana i veoma mi je drago što sam dobila priliku da budem deo ovoga. Nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih projekata, sa još više učenika, i nadam se da ću ponovo dobiti priliku da učestvujem”, rekla je Elena Vezenkoska.

Damjan je zahvalan na novim prijateljstvima i pruženim prilikama: „Osim što smo istraživali grad, posetili smo i Moherske litice i imali priliku da istražimo prirodne lepote Irske. Ovo je definitivno bilo jedinstveno iskustvo: osim što sam poboljšao nivo znanja engleskog jezika, upoznao sam i mnogo neverovatnih ljudi koje sada mogu da nazovem prijateljima. Takođe, želeo bih da zahvalim svojoj školi što mi je pružila ovu neverovatnu priliku.”

Ovo putovanje omogućilo je učesnicima iz International Schoola da napreduju i steknu sveobuhvatno znanje. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo.