ErasmusSchool stories

U ponedeljak, 27. septembra, u prostorijama International Schoola održan je Međunarodni projektni sastanak „EngLife”, koji je podržala fondacija Erasmus+. International School ugostio je partnere iz Irske, Italije, Poljske, Grčke i Estonije.

Projekat EngLife na International Schoolu

Ovo je prvi od mnogih sastanaka koji će se održati tokom trajanja projekta, koji je fokusiran na implementiranje inovativne EngLife metodologije radi unapređenja nastave engleskog jezika uz korišćenje najsavremenije tehnologije.

Jačamo digitalnu spremnost nastavnika za dugoročno obrazovanje na engleskom jeziku

Projekat „EngLife” pokrenut je sa ciljem razvijanja profesionalnih kapaciteta nastavnika engleskog i osnaživanja za efikasno i aktivno korišćenje informacionih tehnologija, odnosno radi unapređenja nastave. Tokom ovog projekta nastavnici usvajaju neophodna znanja i veštine za implementiranje inovativnih pristupa nastavi, koje zatim prenose i svojim kolegama.

EngLife metodologija, na kojoj se bazira ovaj projekat, predstavlja način da se unapredi nastavna praksa adekvatnom upotrebom edukativnih tehnologija, a time se i kvalitet časova podiže na viši nivo.

Projektni koordinator u ime partnera iz Italije, Savina Monijači, iskazala je svoje utiske o sastanku:

„Sve goste dočekali su Zorana Živanović i njen stručni tim. Ovo iskustvo je bilo korisno zbog stručnosti osoblja International Schoola prilikom ​​uspostavljanja praktične korelacije između svih predmeta, sa posebnim osvrtom na internacionalnu dimenziju i obavezno usvajanje stranih jezika.”

Direktorka škole, Zorana Živanović, takođe je podelila svoj utisak: Zorana Živanović

„Divno je videti sve naše inostrane saradnike u Srbiji, uprkos globalnoj pandemiji, i imati priliku za deljenje primera dobre prakse iz prethodnih godina kako bi se na najbolji način uticalo na unapređenje kvaliteta nastave, i to korišćenjem najsavremenije tehnologije. Velika je čast ugostiti partnere iz Poljske, Estonije, Grčke, Irske i Italije i uspostaviti osnove za dugogodišnju saradnju.”

 

Uvereni smo da će ova saradnja doneti sjajne rezultate na polju unapređenja kompetencija naših profesora, a time i na polju unapređenje same nastave. Usmerenost na razvoj i konstantno profesionalno usavršavanje u International Schoolu su imperativ, jer želimo da učenike koji upišu International School podučavaju profesori sa kredibilitetom, oni koji će na ličnom primeru pokazati učenicima da je učenje jedna od ključnih vrednosti kojima se vodimo u životu.

Projekat „EngLife” – još jedna potvrda kvaliteta International Schoola

Učešće u međunarodno priznatim Erasmus projektima potvrda je kvaliteta i odlučnosti International Schoola da omogući nastavnicima i učenicima sticanje međunarodnih kompetencija i kontinuirano napredovanje.

Projekat „Jačanje digitalne spremnosti nastavnika za celoživotno učenje engleskog jezika” omogućiće nastavnicima i učenicima International Schoola da napreduju i steknu ogromno znanje i iskustvo, zbog čega se raduju učešću u Erasmus projektima.

Profesori International Schoola su uzor svojim učenicima

International School nastoji da usadi učenicima težnju za celoživotnim učenjem i razvojem, a kako drugačije preneti deci te vrednosti sem da ih i sami sledimo? Naši učenici se mogu ugledati na svoje profesore i izvući veoma bitnu pouku – nikada ne prestajemo sa učenjem!