Erasmus + je renomirani međunarodni program Evropske komisije, čiji je cilj obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja mladih i sporta.

Erasmus

Erasmus + pruža priliku učenicima, nastavnicima i ljudima širom Evrope da studiraju, pohađaju obuku, učestvuju u internacionalnim projektima, volontiraju ili pronalaze posao u inostranstvu. Cilj programa Erasmus + su unapređenje i podrška razvoja na svim nivoima obrazovanja i usavršavanja, jačanje veze između formalnog i neformalnog obrazovanja i učenja i poboljšanje saradnje između obrazovanja i tržišta rada.

International School učesnik internacionalnog projekta u okviru Erasmus + projekta

Projekat: Strengthening Teachers’ Digital Readiness for a Lifetime English Language Education

Cilj projekta je da uz inovativnu primenu edukativne tehnologije poveća profesionalne kapacitete 18 nastavnika engleskog jezika koji predaju učenicima od 14 do 17 godina.

Tokom projekta trebalo bi da nastavnici usvoje važne veštine i znanja koje će potom moći da prenesu i drugim nastavnicima kako bi i oni bili u stanju da implementiraju inovativne pristupe u nastavi jezika, odnosno EngLife metodologiju, koja je u osnovi ovog projekta.

Nastavnici International Schoola će tokom projekta značajno proširiti svoje kompetencije kada je u pitanju nastava engleskog jezika i upotreba edukativne tehnologije u učionici, a potom će ta znanja nesebično podeliti i sa svojim kolegama, zahvaljujući čemu će učenici dobiti još bolje i kvalitetnije časove. Saznajte više o projektu.

 
Erasmus+ projekat

Koordinator projekta:

1. LUMINAR Foundation

Partneri projekta:

  1. Atlantic Language (Ireland)
  2. Istituto Tecnico Tecnologico G. Malafarina (Italy)
  3. LO Dubiecko (Poland)
  4. CLV Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Bohaterek Pow stania Warszawskiego (Poland)
  5. International School (Serbia)
  6. Platon m.e.p.e (Greece)
  7. Bursa MEM (Turkey)
  8. Nordic Edtech Forum N8 MTÜ (Estonia)

International School učestvuje u projektu Erasmus+: Osnaživanje učenja jezika zasnovanog na tehnologiji za učionice budućnosti

Posle učešća u Erasmus+ projektu „Girls Go Circular”, International School još jednom opravdava svoj uspeh! Ovog puta ohrabrujemo naše nastavnike da prevaziđu granice poznatog i kreiraju nove strategije u nastavi koristeći tehnologiju.

Register
Upis za generaciju 2022/23. je u toku! Prijavite se ovde »