School storiesSuccess

Grupa učenika International Schoola učestvovala je na „Wharton Global High School Investment Competitionu”, takmičenju u rešavanju studije slučaja, gde su naši učenici naučili kako da trguju na berzi i procene najbolju dugoročnu i kratkoročnu investiciju u akcije, a sve za potrebe svog klijenta.

„Wharton Global High School Investment Competition” je besplatna onlajn-simulacija investiranja namenjena učenicima i nastavnicima. Učenici rade u grupama, od minimum četvoro do maksimum sedmoro, predvođeni nastavnikom. Zajedno uče o timskom radu, komunikaciji, riziku, diverzifikaciji, analizi kompanije i industrije i mnogim drugim važnim aspektima ulaganja.

Učenici su naučili više o procesu trgovanja, procene rizika i analizi finansijskih izveštaja

Takmičenje je trajalo dva meseca, a učenici su imali priliku da nauče nešto više o samom procesu trgovanja, procene rizika i analizi finansijskih izveštaja. Našu školu je predstavljao tim od 6 učenika koji su zajedno analizirali različite industrije, radili procenu i na osnovu toga donosili odluku o ulaganjima za svog klijenta.

Iako se nisu plasirali u finale, učenici International Schoola su stekli veliko iskustvo, kao i motivaciju da se takmiče i sledeće godine.