School stories

Zoran Grubišić, profesor Beogradske bankarske akademije, posetio je International School i tim povodom održao predavanje o mogućnostima ulaganja. Predavanju su prisustvovali učenici Year 11, 12 i 13 koji slušaju nastavu iz biznisa, učenici Year 12 koji slušaju nastavu iz ekonomije i neki učenici sa Lower Secondary programa.

Profesor Grubišić je učenike upoznao sa aktuelnim mogućnostima investiranja u zlato, naftu, akcije na stranim berzama, obveznice, kriptotržište i načinima na koje se sve to kombinuje u aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi svetska ekonomija. Govorio im je je i o tzv. portfolio menadžmentu.

Predavanje je učenicima otvorilo nove perspektive

Učenici su saznali više o karakteristikama kriptovaluta i naučili po čemu se razlikuju od tradicionalnih valuta. Takođe, informisali su se o kriptoberzama, kao i o svim mogućnostima i rizicima koji ih prate, tako da im je predavanje bilo veoma korisno.

Učenici International Schoola uživali su u predavanju koje im je otvorilo nove perspektive. Uz pomoć profesora Grubišića i nastavnice Marije Milić, koja je ovu posetu i organizovala, učenici su proširili svoje znanje iz oblasti koja ih je interesovala.