School stories

International School poznaje važnost STEM obrazovanja, zbog čega je omogućeno svim učenicima da se oprobaju u internacionalnim StemCo takmičenjima iz matematike, biologije, hemije ili fizike.

Ova takmičenja su se sastojala od 40 problemskih pitanja, koja su učenici morali da odgonetnu u roku od dva sata od početka takmičenja. Iako su imali na raspolaganju internet, knjige i sve ostale resurse – do tačnog odgovora su mogli doći isključivo zahvaljujući svom znanju i veštinama rešavanja problema.

Čak 22 učenika International Schoola su osvojila vredne nagrade

Dvadeset dva učenika International Schoola su dobila nagrade ili počasne pohvale. Posebno moramo pohvaliti učenike Year 10 Lazara Virijevića i Elenu Vezenkosku, koji su dobili srebrnu nagradu iz matematike i hemije.

Sjajni rezultati uprkos teškom takmičenju

Već sama činjenica da se na ovom internacionalnom takmičenju zahtevaju veštine rešavanja kompleksnih problema govori o njegovoj težini. To, međutim, kao ni okolnost da je takmičenje na engleskom jeziku i da se sa isticanjem vremena broj poena umanjuje, nije pokolebalo učenike da iskažu svoju spremnost za uspešno suočavanje sa najvećim izazovima.

Učenicima želimo svu sreću u daljim naučnim poduhvatima!