School stories

Nakon uspeha učenika International Schoola na Evropskom kvizu novca, oni najhrabriji su pokazali svoje veštine iz biznisa i ekonomije u narednoj fazi takmičenja The Stock Market Game – InvestWrite!

SIFMA fondacija, koja uvodi skoro 20.000.000 studenata u svet ekonomije i ulaganja, nudi programe i alate za finansijsko obrazovanje koji jačaju ekonomske mogućnosti u zajednicama i povećavaju svest pojedinaca o prednostima globalnog tržišta i omogućavaju pristup njima. Štaviše, učešće u berzanskoj igri pruža učenicima osnovne veštine koje im pomažu da unaprede svoje razumevanje ličnih finansija i donesu ispravne odluke koje će obezbediti doživotni uspeh.

Kao deo InvestWrite faze, učenici su imali zadatak da napišu esej u kome bi kritički procenili svoje aktivnosti u The Stock Market Game.

Učenici pokazali zadivljujuće znanje iz biznisa i ekonomije

Učenici Vuk Banduka i Damjan Vezenkoski pokazali su zavidno znanje iz biznisa i ekonomije, zbog čega su se njihovi radovi istakli i direktno kvalifikovali za pregled stručnog žirija. Pored toga što su usavršili svoje veštine iz finansijske pismenosti, kritičkog mišljenja i istraživanja, učenici International Schoola su iskoristili ovu priliku i da se zabave.

Sjajno, zabavno i poučno iskustvo koje se ne dobija u običnim školama

Damjan Vezenkoski podelio je sa nama svoje utiske sa InvestVrite takmičenja:

„InvestVrite takmičenje je za mene bilo sjajno iskustvo. Tamo sam dobio priliku da naučim stvari koje se ne uče u običnim školama i da se osvrnem na svoje dosadašnje znanje iz programa The Stock Market Game, koji moja škola nudi, kao i priliku da zaista poboljšam svoje istraživačke veštine.”

Ostaje nam samo da čestitamo Vuku i Damjanu i poželimo im uspehe u daljem radu sa finansijama i biznisom.