School storiesGalleries

International School je prošle nedelje zajedno sa nastavnicom predmeta Art and Design, Nevenom Nikolić, organizovao posetu galerijama, a učenici Year 12 i Year 13 ovog puta su uživali u izložbama:„Transmutacija” (Nikola Mihajlović Kori, Bioskop „Balkan”), „Ta divna stvorenja” (Petar Mošić, Galerija „Lucida”),„Jednominutni dizajn” (Dubravka Đurić, Mala galerija ULUPUDS-a), izložba studenata Fakulteta primenjenih umetnosti na Kalemegdanu, „Izgubljena arhitektura” (Stefan Petronijević, Biblioteka grada Beograda).

Galerije

Posete umetničkim galerijama bude kreativnost učenika

Naši učenici imali su priliku da iskuse umetnost izvan kompjuterskog ekrana i saznaju više o teksturama slika, različitim razmerama plana i mnogim drugim jedinstvenim stvarima koje se ne mogu doživeti ukoliko galeriju posetite onlajn. 

Poseta umetničkim galerijama je veoma važna za lični razvoj učenika na svim poljima života, kao i za bolje razumevanje i razvoj emocionalne inteligencije. Izložbe koje su učenici International Schoola posetili obilovale su različitim umetničkim delima koja će im proširiti vidike. Poseta umetničkim galerijama predstavlja jedan od važnih segmenata predmeta Art and Design. Svakodnevno pokušavamo da ohrabrimo naše učenike i pružimo im kreativno znanje u svim oblastima koje ih zanimaju.