School storiesAlumnIS

International School je u petak, 23. aprila, sa ponosom organizovao „Meet AlumnIS” i pozdravio neke od najperspektivnijih bivših učenika koji studiraju na prestižnim univerzitetima širom sveta.

Alumnisti su posetili International School i održali kratke prezentacije o svojim univerzitetima i iskustvima u vezi sa tim kako im je International School pomogao na tom putovanju, a učenici Year 12 imali su privilegiju da slušaju njihova iskustva i savete.

Meet AlumnIS

Školski savetnik održao prezentaciju učenicima o uslovima za upis

Pre nego što su došli naši alumnisti, učenici Year 12 prisustvovali su prezentaciji koju je organizovao naš školski savetnik, Aleksandar Petrović. On im je predstavio akademske zahteve sa različitih univerziteta, jer postoje razlike u zavisnosti od države, programa i univerziteta. Naši učenici uvek mogu računati na pomoć International Schoola u ​​vezi sa njihovim zahtevima i dokumentacijom za univerzitete.

Zorana Živanović„Ove godine smo po prvi put pozvali naše bivše učenike da podele svoja iskustva sa sadašnjim učenicima. Nadam se da će to postati jedna divna tradicija”, istakla je ovom prilikom direktorka International Schoola, Zorana Živanović.

Dragocena iskustva koja su podelili naši IS alumnisti

Od učenika koji su odabrali da upišu univerzitete u Velikoj Britaniji, Grčkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Srbiji i drugim zemljama koje su svetski lideri u obrazovanju učenici Year 12 čuli su iskustva u pogledu studija u Srbiji i inostranstvu, ali i o životu u gradovima i zemljama koje su izabrali naši alumnisti.

„Dobili smo informacije iz prve ruke i naučili smo nešto što ne možemo da pronađemo u udžbenicima”, rekla je učenica Maša Mitić, na šta se nadovezala i njena drugarica iz škole Dunja Ivanović, koja je istakla da će joj „Meet AlumnIS” dosta pomoći u izboru fakulteta.

Pored mnogih informacija u vezi sa univerzitetima, alumnisti International Schoola su aktuelnim učenicima naglasili koliko je praksa tokom srednje škole zapravo važna prilikom prijavljivanja na fakultete širom sveta. International School im je u velikoj meri pomogao da se upišu na željene univerzitete. Osim toga, Cambridge programi su im pomogli da sa lakoćom izvršavaju zadatke na fakultetima.

„Smatram da je vrlo važno da sadašnji učenici International Schoola čuju kroz šta smo mi prošli, da smo bili u istoj poziciji u kojoj su oni sada, i da podelimo neka od svojih iskustava i usmerimo ih ako im je potrebna pomoć”, rekla je Darija Vuković, alumnista International Schoola.

Želimo da se zahvalimo svim našim vrednim i uspešnim bivšim učenicima koji su započeli nešto za šta se nadamo da će postati tradicija International Schoola. Posebno se zahvaljujemo učenici Milani Stanković, koja nam se pridružila  onlajn i predstavila svoje iskustvo sa smera Biznis i administracija na Belgijskom državnom univerzitetu.