School storiesSuccess

Zimska runda takmičenja „StemCo” održana je u periodu od 19. do 28. februara. Učenici International Schoola i Srednje škole za informacione tehnologije – ITHS to vreme su iskoristili da pokažu svoje talente i osvojili su čak 52 nagrade! Da, dobro ste pročitali.

Takmičenja su bila korisna i zabavna, a učenici su mogli da pristupe takmičarskim zadacima iz različitih predmeta, poput matematike, fizike, hemije i biologije, prijavljivanjem na onlajn-platformu sa bilo koje lokacije. Pitanja su bila problemskog tipa, pa učenici nisu mogli da pronađu konkretne odgovore onlajn, ali su mogli da koriste knjige, udžbenike i internet za sve informacije koje bi mogle da im pomognu u dolaženju do tačnih odgovora.

Zahvaljujući dugogodišnjem uspehu, naši učenici su dobili priliku da pripreme zadatke za buduće takmičare

Zahvaljujući uspehu koji su naši učenici postizali na takmičenjima „StemCo” godinama unazad, organizatori takmičenja su prepoznali potencijal naših učenika i ponudili im da pripremaju pitanja i problemske situacije za svoje vršnjake iz celog sveta. Isidora Šušović i Grigor Pantelić, učenici Year 12, upotrebiće svoje znanje i pripremaće pitanja u kojima će ostali učenici uživati rešavajući ih i za to će biti plaćeni!

Čestitamo učenicima na svim nagradama koje su osvojili, kao i Isidori i Grigoru, koji će sarađivati sa najbistrijim umovima sveta i rasti uz njih! Veoma smo ponosni na vas!