School stories

U organizaciji E-sport sekcije LINK obrazovne alijanse održano je LAN takmičenje u tri igre – FIFA, CS:GO i League of Legends.

Odlična igra naših e-sportista

LINK eSports je u gejming centru Net Cafe Escape okupio svoje učenike i na dvodnevnom LAN takmičenju dobio CS:GO, LoL i FIFA timove, a organizator je najavio da je u planu da se ovaj turnir održi još jednom tokom leta.

Učenici International Schoola imali su ozbiljnu konkurenciju, koju su sačinjavali studenti Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS i Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu, kao i učenici Savremene gimnazije, i postigli vrlo dobre rezultate.

Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

Učenici International Schoola, kao i ostali učenici i studenti LINK obrazovne alijanse, dokazali da imaju izuzetan sportski duh

Prva faza projekta LINK eSports bila je skautiranje, dok je druga podrazumevala takmičenje u vidu turnira timova sastavljenih od učenika i studenata sa pet različitih fakulteta i srednjih škola. Timovi su se najpre takmičili međusobno, a potom svaki sa dva tima istovremeno.

LINK eSports kao deo LINK obrazovne alijanse osnovan je radi popularizacije takmičarskog bavljenja e-sportom. S obzirom na svetsku popularnost e-sporta, prilikom izbora takmičarskih disciplina vodili smo se onim najzastupljenijim, kako bi rezultati koje će timovi na kraju takmičenja postići dobili na vrednosti. U dogovoru sa centrom Net Cafe Escape takmičenje je trajalo dva dana.