School stories

Učenici International Schoola su završili školsku godinu sa izuzetnim uspesima, a osim toga, stekli su vredne sertifikate, veštine i znanja za ceo život.

Početak godine u znaku sportskih uspeha

Sam početak školske godine obeležen je sportskim uspesima Mije Aleksić, učenice Year 11, i Sofije Sremčević, maturantkinje International Schoola. Naše „zlatne” devojke, Anja Kaljević, Mia Kaljević i Tea Ćulibrk, naučile su nas da ne treba dugo da čekamo, jer su već u oktobru osvojile čak 17 medalja.

Taman kad smo pomislili da su naše učenice prevazišle sva naša očekivanja, uspeh je usledio i na samom kraju školske godine, kada su nas sestre Kaljević obradovale sa 25 medalja, od kojih je čak 18 zlatnih! Sad je jasno zašto su to naše „zlatne” devojke! Bez obzira da li je reč o terenu za golf, fudbalskom stadionu ili bazenu, učenici International Schoola pokazuju svoje veštine i osvajaju nagrade i na travi i u vodi!

Lara Todorović na prestižnom američkom Univerzitetu „Seton Hall”

U novembru je naša Lara Todorović postala pravi pirat. Da, dobro ste čuli – zahvaljujući izuzetnim akademskim i sportskim rezultatima, Lara je upisala prestižni Univerzitet „Seton Hall” u Americi i tako postala pravi pirat, prema tradicionalnom nadimku učenika koji pohađaju ovaj univerzitet.

Đak generacije 2022 – Iva Živaljević

Iva Živaljević, učenica koja je ponela titulu najboljeg učenika u generaciji 2021/2022, potvrdila je svoje veštine iz retorike, istorije i diplomatije osvojivši nagradu za najboljeg delegata među 102 učesnika na MUN zasedanju u organizaciji Prve bošnjačke gimnazije!

Brojne nagrade iz prirodnih nauka

Kraj prvog polugodišta bio je sigurno u znaku prirodnih nauka, jer su učenici International Schoola, pored održanog Sajma nauke sa humanitarnim karakterom, osvojili i 29 nagrada na globalnom StemCo takmičenju iz biologije, hemije, fizike i matematike, čime su pokazali da su veštine rešavanja problema i kritičkog mišljenja zaista veštine budućnosti.

Petar Jovanovski, učenik Year 10, plasirao se među 30% učenika na svetu i ostvario neverovatne rezultate i iz biologije i iz hemije. U prolećnoj sezoni takmičenja učenici Lazar Virijević i Elena Vezenkoska pridružili su se Petru u proslavi uspeha iz prirodnih nauka, jer su osvojili srebrnu nagradu iz matematike i hemije!

Učenici na visokom nivou finansijske pismenosti

Pored sportskih uspeha i akademskih postignuća iz prirodnih nauka, ne možemo da ne spomenemo i to da International School svojim učenicima pruža veštine potrebne za ceo život, te su naši učenici to i dokazali tako što su se, zahvaljujući finansijskoj pismenosti, plasirali među 20 najboljih učesnika takmičenja „Evropski kviz novca” u organizaciji Udruženja banaka Srbije.

Perspektivni mladi biznismeni među vukovima sa Volstrita

Raspolaganje novcem nije samo životna veština, već je i prilika za uspešnu karijeru na polju finansija. Učenici Luka Parmak, Sara Janković, Aleksandra Ognjenović, Lola Gaković, Damjan Vezenkoski i Vuk Banduka dokazali su da mogu parirati svetskim brokerima, jer su zahvaljujući SIFMA fondaciji učestvovali na globalnom takmičenju u berzanskom poslovanju i pokazali izuzetno znanje iz biznisa i ekonomije. Damjan Vezenkoski i Vuk Banduka, učenici Year 10, otišli su i korak dalje i plasirali se u finalnu rundu, gde su prikupili pohvale za svoje esejske odgovore.

Ni tu nije kraj – takmičenje „Wolves of the Wall Street” u organizaciji Harvarda i programa „Learn with leaders” nije moglo proći nezapaženo, jer se Damjan Vezenkoski našao među 15 prvoplasiranih učenika iz celog sveta.

Ponosni smo na uspehe naših učenika, jer su njihovi uspesi dokaz da je International School stvarno drugačija!