School stories

Tri profesora iz International Schoola nedavno su učestvovala na naučnom okruglom stolu pod nazivom „Canada and the Contemporary World”. Održan povodom Dana Kanade u Narodnoj biblioteci Srbije, ovaj skup okupio je stručnjake i entuzijaste sa ciljem promovisanja kanadske kulture u Srbiji. Skup je otvorio David Morgan, predstavnik Ambasade Kanade.

Profesorka digitalnih medija i dizajna Lora Mitić, profesor informatike Milić Vukojičić i profesorka francuskog jezika dr Marija Panić, koja je ujedno i predsednica Srpske asocijacije za kanadske studije, predstavili su svoju stručnost kroz svoje stimulativne prezentacije.

Prezentacije su inspirisale i zaintrigirale prisutne

Dok je dr Marija Panić bila moderator događaja, nastavnica Lora govorila je o uticaju francuskog nadrealizma na umetnički rad i aktivizam Žan-Pola Riopela. Nastavnik Milić održao je prezentaciju pod nazivom „Winter is coming, again: Does Canada have a solution for the new ’winter’ in the field of AI?”, koja je prisutne inspirisala i zaintrigirala kanadskom tehnologijom, koja se neprestano razvija. Događaj su svojim predavanjima podržali i drugi stručnjaci.

Intelektualna razmena doprinela je ukupnom uspehu događaja

Okrugli sto omogućio je veoma žive diskusije među učesnicima, podstičući kolaborativno okruženje, u kome su učesnici mogli da iznesu svoje perspektive i stavove. Profesori su aktivno radili sa kolegama učesnicima, razmenjivali ideje i stekli vredna znanja iz različitih oblasti. Ova intelektualna razmena doprinela je ukupnom uspehu događaja, podižući svest učesnika o globalnom značaju doprinosa Kanade u različitim oblastima.

Naši profesori su pokazali svoju posvećenost promovisanju inkluzivnog i međunarodno orijentisanog obrazovnog okruženja

Učešćem na ovom okruglom stolu profesori su pokazali svoju posvećenost promovisanju inkluzivnog i međunarodno orijentisanog obrazovnog okruženja. Njihove prezentacije poslužile su kao svedočanstvo o globalnom uticaju Kanade na umetnost, tehnologiju i kulturu.

Našim profesorima bila je čast da učestvuju na okruglom stolu povodom Dana Kanade, gde su imali priliku da podele svoju stručnost i steknu vredno iskustvo, što simbolizuje posvećenost International Schoola težnji za što boljim obrazovanjem. Izuzetno smo ponosni što su profesori International Schoola učestvovali na ovako prestižnom događaju.