School storiesUncategorised

Nastavnici su odlučili da učenicima Year 10 održe malo drugačije časove istorije i geografije, pa su ih u sredu, 9. juna, odveli na Kalemegdan. Naši učenici obožavaju časove u prirodi, zbog čega su i bili aktivni i angažovani dok su učili o značaju Kalemegdana za našu zemlju.

Iskoristili su lepo vreme da prošetaju ovim najlepšim i najvećim parkom u Beogradu, koji u isto vreme predstavlja i najvažniji kulturno-istorijski kompleks. Nastavnici istorije i geografije želeli su da im predstave i onu drugu stranu Kalemegdana – da ih upoznaju sa istorijom, kulturom, pejzažima i lepotom koja se može naći unutar zidina tvrđave.

Nesvakidašnji čas istorije i geografije na Kalemegdanu

Kalemegdan iz drugačije perspektive

Učenici su imali priliku da o Kalemegdanu saznaju nešto više, i to iz istorijske i geografske perspektive. Nastavnica istorije govorila je o najvažnijim događajima i istorijskim spomenicima u parku, dok je nastavnik geografije sa učenicima diskutovao o geostrateškim prednostima tvrđave i prirodnim odlikama okoline.

Prateći staze istorije, učenici su uvideli da Kalemegdan nije samo park sa prelepim pogledom na reku, već jedno od istorijski i geografski najznačajnijih obeležja Beograda.