School stories

Iako je ove godine bilo teško izabrati najboljeg učenika iz cele generacije predanih učenika sa visokim akademskim postignućima, odlučeno je da samo jedan od njih ispunjava sve akademske i socioemocionalne uslove za nošenje ovog zvanja, a to je Maša Mitić.

Predstavljamo vam učenika generacije International Schoola za 2021

Maša je, pored znanja i veština, razvila i plemenite ljudske osobine

Učenica generacije International Schoola nije postigla samo sjajne akademske rezultate već se istakla i u humanitarnom radu i organizaciji mnogih školskih akademskih i vannastavnih aktivnosti. Budući da je bila i učenik-tutor, Maša je inspirisala mlađe školske drugove da ostvare svoj puni potencijal i pokazala je izuzetnu empatiju i društvenu odgovornost nesebičnim pomaganjem.

Šta Maša kaže o školovanju u International Schoolu?

„Čvrsto verujem da je vreme provedeno u International Schoolu bilo dragoceno. Stekla sam prijatelje i postigla sjajne rezultate iz predmeta koji sam jedino ja i slušala – geografije. Osim toga, nadam se da sam se našla svakome kome je bila potrebna pomoć ili saveti.

Uprkos verovanju da se zahvalnost pokazuje delima, a ne rečima, zaista sam srećna što imam takve roditelje koji su mi dozvolili da se za vreme trajanja ispitnih rokova (a i posle njih) ne bavim kućnim poslovima, već da se u potpunosti posvetim školskim obavezama i organizujem svoju rutinu.
Želim da se zahvalim odeljenjskom starešini, Ljubici Krstić, na preteranom razumevanju, direktorki, Zorani Živanović, koja uvek izlazi u susret, pomalo tihim, ali urednim spremačicama, duhovitom i brižnom školskom čuvaru, i naravno, svom nastavniku geografije, Vladimiru Miloševiću.

Dok nam se putevi ponovo ne ukrste, ostanite ljubazni.”

Draga Mašo, bila nam je čast. Čekaju te brojni izazovi, ali verujemo u tebe i znamo da ćeš se sa njima uspešno izboriti. Želimo ti svu sreću!