School stories

Učenici koji slušaju biznis i njihova nastavnica ugostili su Branimira Mladenovića, direktora prodaje za Zepter Hotels. Osim što im je pružio osnovne informacije o ugostiteljstvu i turizmu, Branimir im je dao uvid i u funkcionisanje hotela.

 

Korisne informacije o ugostiteljstvu i turizmu

Informacije iz prve ruke za učenike International Schoola

Zepter Hotels je lanac hotela kojim upravlja međunarodna kompanija Zepter. Danas ima šest hotela, koji postavljaju nove hotelske standarde zasnovane na ekološkim principima, u skladu sa poslovnom filozofijom kompanije i njenom posvećenošću zdravom i kvalitetnom životu u svim aspektima.

Učenici International Schoola su imali priliku da čuju informacije iz ličnog iskustva jednog od najbitnijih ljudi ove internacionalne kompanije.

Šta su sve naši učenici saznali na ovom predavanju?

Učenici su saznali da je operativni menadžer zadužen za hotelske operacije koje uključuju sve aktivnosti neophodne za održavanje hotela i pružanje dobrog iskustva gostima. Kada kao laik pogledate hotel, operacije izgledaju prilično jednostavno, iznajmljivanje soba, usluga hrane i pića… ali, zapravo, hotel je veoma složena operacija u kojoj nekoliko odeljenja svakodnevno međusobno komunicira, funkcioniše i koordinira.

Ovo je, bez sumnje, bilo veoma zanimljivo predavanje – i to ne samo za one učenike koje interesuju ugostiteljstvo i turizam, već za sve koje interesuje biznis kao takav i koji imaju ambicije da budu uspešni preduzetnici nakon školovanja.