School stories

U subotu, 20. novembra, učenici International Schoola koje interesuju studije biznisa učestvovali su u događaju održanom u hotelu „Crowne Plaza”, koji je organizovala agencija „Global Study”. Radionica pod nazivom „Business Studies Abroad” pomogla je učenicima da se upoznaju sa beneficijama studiranja u inostranstvu, stavljajući poseban fokus na EU Business School u Barseloni.

„Business Studies Abroad”

Događaj su posetili i gostujući predavači iz privrede, uspešni preduzetnici, koji su se učenicima obratili iz ugla poslodavca. Učenice Year 11 Mia Aleksić, Tara Cvetinović, Isidora Šušović, Mina Pavlović, Doris Drenić Stojanović i Andrea Krstić bile su najmlađe učesnice, što ih ni na koji način nije sputavalo, naprotiv, reklama koju su napravile bila je najbolje urađena i pobedile su!

Utisci naših pobednica sa radionice su i više nego pozitivni

„Moji školski drugovi i ja smo učestvovali u radionici koju je agencija „Global Study” organizovala i naučili smo nešto više o kampusima koje EU Business School ima širom sveta, ali i o neverovatnim stvarima koje nude. Posle pola sata imali smo pauzu, gde su nas poslužili pićem i hranom, što nam je bilo i te kako potrebno.

Kasnije smo se upoznali sa Milicom, koja je alumnista ovog univerziteta, i Stefanom, šefom HR sektora u okviru kompanije „Silver Bell Group”. Ovo je bio odličan način da saznamo više o njihovim iskustvima i pričama, i to iz prve ruke. Pored toga, imali smo i vežbu iz oblasti biznisa, morali smo da napravimo reklamu, navodeći šta smo saznali o EU Business Schoolu, šta nude, a ocenjivana je naša kreativnost. Bili smo podeljeni u četiri grupe.

Pet devojčica iz mog razreda i ja činile smo jednu. Ja sam dala ideju, Andrea je snimila i montirala video, a Isidora, Mina, Tara i Doris napisale su scenario. Zajedno smo radile i bile smo sjajan tim, pobednički.

Ovo je za nas bio neverovatan uspeh, jer nismo očekivale da ćemo pobediti. Predstavljeni su nam korisni, edukativni alati, koji će nam, svakako, trebati i u budućnosti. Pored toga, veoma smo zahvalni što nam je škola pružila priliku da sarađujemo sa ovom obrazovnom agencijom”, rekla je Mia Aleksić, učenica Year 11.

„Ova radionica je bila sjajna prilika da upoznamo nove ljude, da se zabavimo, ali i da nešto naučimo. Zahvaljujući radionici, pronašla sam savršen univerzitet, onaj koji želim da upišem”, izjavila je Tara Cvetinović.

Kreativne i korisne radionice za budućnost

Uz interaktivne radionice, virtuelne ture kroz kampuse i kreativno rešavanje studija slučaja, učenici International Schoola postali su bogatiji za još jedno iskustvo koje im može poslužiti u daljem planiranju školovanja.

International School nastoji da kroz svaki projekat, radionicu i celokupnu nastavu pripremi učenike za buduće akademske izazove, ali i da ih upozna sa perspektivom koju imaju nakon International Schoola. Tako je bilo i sa ovom radionicom, koja je našim učenicima bila dragoceno iskustvo i koja im je donela neka znanja, nove uvide u ono što ih interesuje, ali i nove planove što se izbora fakulteta tiče.