School stories

Učenici International Schoola još jednom su pokazali dobrotu i velikodušnost tako što su pomogli deci kojoj je pomoć najpotrebnija. U proteklom periodu učenici su prikupljali toplu odeću i pribor za ličnu higijenu, kao i sve ostalo što bi učinilo da se štićenici Svratišta osećaju bolje u ovom lepom prazničnom periodu.

 

Učenici International Schoola obradovali decu iz Svratišta

Naši učenici su sa nastavnicom globalnih perspektiva posetili Svratište i štićenicima predali poklone pripremljene sa puno ljubavi.

Obradovali smo decu iz Svratišta poklonima za Novu godinu

Pružanje pomoći drugima može napraviti veliku razliku u nečijem životu, ali isto tako može veoma uticati i na živote svih onih koji tu pomoć pružaju. Učenici International Schoola bili su uspešni u svojoj altruističkoj misiji da podele svoju vedrinu sa decom iz Svratišta, čineći sve nas ponosnim.

Svratište za decu postoji od 2007. godine i namenjeno je isključivo deci koja žive i rade na ulicama Beograda. Svratište je tokom poslednjih 13 godina radilo sa preko 1.000 dece i mladih, a trenutno podržava dečake i devojčice uzrasta od 5 do 15 godina koji žive u uslovima ekstremnog siromaštva, skoro svi u neformalnim naseljima.

Velikodušni i empatični učenici su ponos International Schoola

Ovo je samo još jedna od brojnih humanitarnih akcija u kojima su naši učenici pokazali da imaju veliko srce i osećaj za druge ljude. Ovakva dela su znak da International School kao škola zaista ispunjava svoju primarnu svrhu, a to je da učenike podstiče da budu kvalitetni i obzirni ljudi, jer osnova pravog obrazovanja i kulture su upravo vrline.

U skladu sa tim, zaključićemo citatom Aristotela, jednog od najvećih filozofa svih vremena:

„Obrazovanje uma bez obrazovanja srca nije nikakvo obrazovanje.”