School stories

U periodu od 21. do 27. marta 2022. obeležili smo Evropsku nedelju novca. Cilj aktivnosti u okviru Evropske nedelje novca jeste unapređenje finansijske pismenosti kod mladih. Udruženje banaka Srbije upriličilo je ovaj događaj osmu godinu zaredom, a već pet godina se takmičenje.

„Evropski kviz novca” organizuje za učenike širom Srbije.„Evropski kviz novca” je evropsko takmičenje iz finansijske pismenosti koje je privuklo skoro pola miliona učenika preko platforme „Kahoot”. Učenici International Schoola nisu mogli da odole ovom izazovu tokom Evropske nedelje novca.

„Kahoot” nam nije nepoznanica, a „YouTube” je postao deo svakodnevice – i vežbali smo, sećate se? Zaista nismo imali nikakav izgovor da propustimo ovaj kviz i usput se zabavimo!

Oni najhrabriji su spremili svoje mobilne telefone i laptopove, izvežbali prste i podsetili se svih onih kreativnih lekcija iz biznisa, te je zvanično takmičenje za učenike širom Srbije moglo da počne!

Učenici International Schoola u prvih 20!

Bodrili smo se, navijali i pomalo nervirali kada nismo bili najbrži, ali kada je kviz bio završen, imali smo mnogo razloga za slavlje! Svi učenici International Schoola su ugledali svoje kodove na ekranima. Odaćemo vam tajnu: svi učenici su se našli u prvih 20 od preko 200 učesnika!

Naučili smo dosta o novcu, ali smo se i toliko izveštili da jedva čekamo sledeću godinu da pokažemo koliko je finansijska pismenost važna.