School stories

Ove godine, u periodu od 24. do 27. marta, u Beogradu je organizovano 53. Regionalno zasedanje Evropskog parlamenta mladih Srbije. Ovo je ujedno bila i 100. konferencija ove organizacije.

Evropski parlament mladih Srbije (EPMS) predstavlja nevladinu, neprofitnu i omladinsku organizaciju koja okuplja mlade ljude širom Evrope da zajedno rešavaju globalne probleme i unose promene u svoje društvo. Ovo zasedanje je okupilo preko 120 ljudi iz cele Evrope upravo u našem gradu, a deo zasedanja odigrao se u prostorijama naše škole.

Smeh, muzika i diskusija na najvažnije evropske teme

Ukoliko ste u petak, 27. marta, prošli pored International Schoola, mogli ste da čujete smeh, užurbane korake kroz školu, dobru muziku i diskutovanje o evropskim dešavanjima – upravo su učesnici Evropskog parlamenta mladih u International Schoolu držali radionice, sastanke i zabavno-rekreativne sadržaje u okviru aktivnosti na timbildingu.

Budućnost u sigurnim rukama

Među učesnicima Evropskog parlamenta mladih našli su se i učenici International Schoola, tako da smo imali uvid u iskustva učenika iz prve ruke – ovo je događaj koji će definitivno unaprediti učešće učenika u odlukama koje se tiču svih nas. Imali smo priliku da vidimo i čujemo ove mlade ljude i verujte nam kada kažemo da je budućnost evropskih vrednosti u sigurnim rukama!