School stories

Čak i ako se ne sećate uspeha naših učenika u prolećnoj sezoni StemCo takmičenja iz prirodnih nauka, oni su tu da nas podsete i u jesenjoj sezoni: od 34 prijave, učenici International Schoola su osvojili 29 nagrada i pohvalnica iz takmičenja u biologiji, hemiji, matematici i fizici.

29 nagrada u STEM takmičenjima

Da, dobro ste čuli – 29 nagrada za učenike International Schoola!

Iz svakog predmeta učenici su dobili 40 pitanja. Imajući u vidu da se pitanja bave rešavanjem problema, učenici nisu imali mogućnost pretrage tačnih rešenja. Dodatno, učenici su imali ograničeno vreme za rešavanje zadataka, te je sa svakim dodatnim minutom broj poena bio manji.

Ni ovo ih nije sprečilo da nam pokažu svoje izuzetne naučne veštine, ali i veštine za rešavanje problema. Takmičenje je bilo zabavno, korisno i održano je onlajn.

Sertifikati za naše odlikaše

Učenici su pored sertifikata dobili i personalizovane izveštaje o uspehu, sa detaljnim prikazom njihovih kompetencija u okviru datih oblasti. Učenici koji su bili spremni da se oprobaju u više takmičenja dobili su i više sertifikata, što će im zasigurno značiti pri prijavljivanju na prestižne fakultete.

Posebnu pohvalu upućujemo učeniku Year 10 Petru Jovanovskom, koji se istakao među 30% učenika u svetu, pokazavši znanje iz čak dva predmeta – biologije i hemije.

Čestitamo svim učenicima na izuzetnom uspehu i kompetencijama koje su pokazali!