School stories

Učenici International Schoola, sada već tradicionalno, učestvuju u kreativnim i inovativnim, ali i humanitarnim aktivnostima.

Protekli STEAM humanitarni sajam u kojem su učestvovali je jedinstven, jer nema samo edukativni karakter već i humanitarni – učešćem u njemu učenici International Schoola su još jednom pokazali da su usvojili suštinske životne vrednosti i ljudske vrline – humanost i saosećajnost.

STEAM Humanitarni sajam

Učenici International Schoola izrastaju u izvrsne ličnosti

Da bismo ovim božićnim praznicima dodali malo magije, spojili smo lepo i korisno, i rezultati su sjajni – naučeno gradivo i pružena pomoć nekome kome je zaista potrebna. Učenici su kvalitet aktivnosti ocenjivali doniranjem sredstava za lečenje Ognjena Milčića, dečaka sa difuznim leptomeningealnim glioneuralnim tumorom, kome je neophodno lečenje u inostranstvu.

I ne samo to – setimo se da STEAM nauke uključuju i umetnost, koja je u našim učenicima probudila kreativnost. Zahvaljujući YOUth Forum klubu, koji vode učenici International Schoola, organizovana je i aukcija umetničkih radova učenika, dok je sav prikupljeni novac uplaćen za lečenje malog Ognjena.

no images were found

STEAM sajam nauke za naše svestrane učenike

Možda ste do sada mislili da božićna čarolija i nauka nemaju ništa zajedničko. Međutim, da li ste znali da određenim hemijskim reakcijama čije temperature dostižu i preko 1.000 stepeni, kao i pomoću stroncijum nitrata, natrijum nitrata i barijuma, nastaju sve one lepe boje na noćnom nebu kada upalimo vatromet?

STEAM nauke (science, technology, engineering, arts and math) pružaju učenicima priliku da na najbolji način iskažu svoju kreativnost, inovativnost, veštine rešavanja problema i kritičko mišljenje.

Učenici International Schoola imali su priliku da rade eksperimente iz hemije, da istražuju krvne grupe iz biologije, ali i da nađu izlaz iz učionica, u okviru „Escape Room” aktivnosti.

Ove novogodišnje i božićne praznike začinili smo naukom i učinili prazničnu magiju još lepšom!

no images were found