School stories

Učenici Year 10 su zajedno sa nastavnicama digitalnih medija i dizajna i engleskog jezika posetili Fakultet savremenih umetnosti kako bi dublje razumeli pojam kreativnosti, znanja i estetike. 

Učenici su bili gosti na časovima slikanja, razgovarali su sa stručnjacima za grafički dizajn, videli su kako izgledaju portfoliji dizajnera, iskusili su svet razvoja i dizajna igrica kroz interaktivnu posetu fakultetskom gejming studiju i, na kraju, posetili su radionicu za dizajn nameštaja. 

Poseta Fakultetu savremenih umetnosti

Spoj umetnosti i tehnologije 

Fakultet savremenih umetnosti je jedinstveni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti. Oformio je veliki broj uspešnih i priznatih umetnika koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

Programi Fakulteta savremenih umetnosti kreirani su na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, a profesori, pored toga što predstavljaju značajne umetnike priznate širom sveta, čine pedagošku elitu u oblasti umetničkog obrazovanja jer su posvećeni kvalitetnom i interaktivnom prenošenju znanja. 

Poseta nije bila samo edukativna i informativna već je poslužila i da probudi interesovanje učenika za savremene umetnosti. Učenici su Fakultet savremenih umetnosti napustili obogaćeni znanjem i iskustvom, ali i brojnim pitanjima na koja će biti odgovoreno tokom neke od predstojećih poseta.