School stories

International School ugostio je sve učenike osnovnih škola koji su želeli da na jedan dan iskuse kako je biti učenik u najsavremenijoj Cambridge školi u regionu. Da je International School škola u koju bi vaše dete rado išlo i sa uživanjem učilo dovoljno govori činjenica da deca nisu želela da odu kući! 

Dok su deca bila u ulogama internacionalnih učenika, njihovi roditelji su upoznati sa tim kako izgleda kada im dete pohađa međunarodnu školu koja podržava i primenjuje najviše obrazovne standarde kvaliteta kada je reč o savremenom obrazovanju. Zajedno su zavirili u jedinstvene “Intelligent Classroom” – učionice opremljene najsavremenijom tehnologijom poput lap topova, ajpeda, tableta, VR naočara, elektronskim, interaktivnim tablama koje omogućavaju multimedijalnu i dinamičnu nastavu, prostor za rekreaciju i još mnogo toga što International School nudi. 

Zaista drugačiji pristup obrazovanju 

Direktorka škole je u ugodnoj atmosferi školskog restorana poželela dobrodošlicu učenicima i roditeljima i upoznala ih sa programom International Schoola, modernom tehnologijom koja se koristi u nastavi i čini je inovativnom i interaktivnom, savremenim nastavnim metodama i profesionalnim nastavnicima sa iskustvom, koji su istovremeno i mentori. 

Učenici su na časovima fizike i hemije radili zanimljive eksperimente zbog kojih su stekli potpuno drugačiji utisak o ovim predmetima – da zaista jesu interesantni kada im se predstave na inovativan i kreativan način. 

Na času fizike videli su kako izgleda rasipanje svetlosti u našoj atmosferi koje izaziva zalaske sunca pune različitih boja i saznali da je rasipanje uzrok zbog kog nebo danju doživljavamo kao plavo, a Sunce kao žuto, iako se svetlost koja dolazi od Sunca smatra belom. 

Čas hemije im je bio jednako zanimljiv, budući da su tokom interaktivne demonstracije učenici imali priliku da iskuse kako je biti naučnik u laboratoriji, čuli su nešto više o merama predostrožnosti, a nastavnica im je ispričala i koja su to znanja, kao i veštine, potrebna za izazivanje hemijskih reakcija i postizanje željenih ciljeva.

Još jedan čas koji ih je oduševio je čas istorije. Na njemu im je nastavnica demonstrirala kako izgleda jedan čas istorije u International Schoolu. Kroz mape, prezentaciju, video-snimke i modernu muziku predstavljena im je Kuba, a čas su završili na maštovit i inovativan način, uz „Kahoot!” – aplikaciju za igranje kvizova, takmičeći se u znanju istorijskih činjenica.

Dan otvorenih vrata održan u International Schoolu

Zaista drugačije obrazovno iskustvo

Dok su učenici bili na časovima na kojima su istovremeno učili i zabavljali se, roditelji su imali priliku da se upoznaju načinom rada u International Schoolu, kurikulumom, Distance Learning platformom i portalom za roditelje, koji im omogućava da u svakom trenutku prate napredak svog deteta u školi – od prisustva nastavi, preko dobijenih ocena, statistike urađenih domaćih zadataka i zaduženih knjiga u biblioteci, pa sve do onlajn praćenja časova u školi preko interneta. 

Na kraju ovog nezaboravnog dana zajedno smo sumirali utiske, podstičući roditelje da sa nama podele svoja zapažanja i pitanja. Učenicima i njihovim roditeljima je mogućnost da na jedan dan postanu učenici International Schoola donela saznanje zašto je obrazovanje koje mi nudimo na najvišem nivou, u edukativnom i pedagoškom smislu, što dokazuje interesovanje koje se razvilo kod dece za ovu školu – doslovno nisu želeli da krenu kući, te su organizatori morali da produže vreme posete.

Ako želite da vaše dete ima savremeno i kvalitetno obrazovanje, kliknite OVDE i saznajte sve o upisu i školovanju u International Schoolu.