School stories

Na takmičenju iz prirodnih nauka koje je održano u maju učenici International Schoola postigli su fantastičan uspeh – od trideset učenika koji su učestvovali na internacionalnom takmičenju StemCo, njih dvadeset dvoje osvojilo je zlatne, srebrne i bronzane sertifikate iz matematike, fizike, hemije i biologije, kao i počasne pohvale. 

Iz svakog predmeta učenici su dobili po 40 pitanja sa ponuđenim odgovorima. Pitanja su bila problemskog tipa, te oni nisu mogli samo da pretraže tačne odgovore. Ovo takmičenje je pokazalo da učenici International Schoola poseduju ne samo izvanredno znanje iz prirodnih nauka već i sposobnost za rešavanje problemskih zadataka

Učenici International Schoola postigli neverovatan uspeh

Odlikaši International Schoola nižu uspehe u svim oblastima

Učenici International Schoola dobili su deset sertifikata iz juniorske i dvanaest sertifikata iz seniorske kategorije, kao i detaljne izveštaje o oblastima i predmetima iz kojih su se takmičili. Kako je postojala mogućnost da se takmiče iz više oblasti, neki učenici su dobili više sertifikata. I sertifikati i izveštaji su veoma važni za učeničke portfolije i upis na fakultete.

Naše Mina i Lana među najboljima na svetu

Posebne pohvale zaslužile su Mina Pavlović i Lana Lukić! Mina je u kategoriji juniora osvojila zlato na takmičenju iz biologije i plasirala se među 5% najboljih učenika na svetu, dok je Lana, takođe u kategoriji juniora, osvojila srebro na takmičenju iz matematike i ušla u 10% najboljih matematičara na svetu. 

 

Čestitamo našim učenicima na izvanrednom znanju i sposobnostima, koji nas svojim rezultatima iznova uveravaju da je, uz ovakve talente, budućnost nauke bezbedna!