School stories

Učenici International Schoola su u junu imali veoma zanimljiv čas stranih jezika posle kojeg će sigurno biti mnogo više zainteresovanih za studiranje nekog od ova dva jezika (ili oba)!

Profesorke španskog i francuskog jezika sa Univerziteta Singidunum Maja Veljković Michos i Neda Maenza bile su gošće International Schoola. One su učenicima Year 10 održale sasvim drugačiju interaktivnu radionicu o dva zapadnoromanska jezika koji su mnogima omiljeni.

 

Učenici International Schoola imali veoma zanimljiv čas stranih jezika

Na radionici su se bavili francuskom i španskom kulturom, frankofonijom i hispanofonijom, poznatim ličnostima i istorijskim okolnostima u vezi sa ove dve kulture. Kako bi radionica bila još zanimljivija, učenici su vežbali izgovor poznatih francuskih brendova iz sveta mode, kozmetike i industrije automobila. Prezadovoljni su ovim interesantnim načinom predstavljanja sadržaja i sada mnogo bolje poznaju jezik i kulturna obeležja ove dve divne zemlje.

Takmičenje u znanju španskog jezika

U International Schoolu učenje je zabavna aktivnost, a časovi su stimulativni i prilagođeni radoznalom i kreativnom umu mladih osoba. Zato je naša gošća za učenike International Schoola pripremila zanimljiv metod za vežbanje španskog jezika – kviz!

Motivisani ovim kreativnim nastavnim metodom, učenici su mogli da pokažu svoje znanje španskog jezika, ali i ispolje svoj takmičarski duh.